Četvrtak, 14 Studeni 2013 17:09

Nastavak posjeta požeškim tvrtkama

Nastavljajući obilazak požeških tvrtki, župan Alojz Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić i gradonačelnik Požege Vedran Neferović te njegovi zamjenici Mario Pilon i Darko Puljašić posjetili su i Zvečevo d.d., Požežanku, proizvodnu jedinicu Kutjeva d.d., Color Emajl d.o.o. te Magmu d.o.o.  Predsjednik uprave Zvečeva d.d., Zdravko Alvir podsjetio je kako ta tvrtka ima tradiciju dužu od 90 godina te da sada upošljava 435 radnika, a uz novu investiciju u proizvodnju, vrijednu 35 milijuna kuna, povećali su proizvodne kapacitete za 30 posto.

Mladen Itrak, predsjednik Uprave Kutjeva d.d., sa svojim je suradnicima proveo goste kroz pogon Požežanke, ukratko ih upoznavši s poslovanjem te proizvodne jedinice, ali i cijeloga Kutjeva d.d. koje kroz svoje ukupno zapošljava oko tisuću radnika.

U tvrtki Color Emajl d.o.o., vlasnik Goran Šutalo upoznao je svoje goste s planom izgradnje novoga pogona za proizvodnju kamina za što je dokumentacija već spremna. Problem za pokretanje novoga proizvodnoga pogona kamina, kazao je, jest nedostatak zemljišta.

- Grad užurbano radi na pronalaženju rješenja za to. Na sjednici Gradskog vijeća donijet ćemo odluku o izmjeni GUP-a, kako bi se što prije osiguralo oko pet hektara zemljišta za taj pogon – rekao je gradonačelnikov zamjenik Mario Pilon, dodavši kako je Gradu i njegovim čelnicima važno svako radno mjesto, a pogotovo ovako nešto što planira Color Emajl, a tiče se stvaranja preduvjeta za stotinjak novih radnih mjesta. Potporu će takvim projektima, dodao je župan Tomašević, pružiti i Požeško-slavonska županija kroz svoje mehanizme, prvenstveno kako postupak dobivanja građevinskih dozvola više ne bi bio prepreka našim gospodarstvenicima.

Direktor i vlasnik Magme d.o.o., Zdenko Prskalo, provevši goste kroz proizvodni pogon svoje tvrtke koja se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i njihovih dijelova koje izvoze u Njemačku i Poljsku, kazao je kako Magma zapošljava oko stotinu radnika.

Vezani sadržaji

  • Radni posjet Spin Valis-u

    Tvornicu Spin Valis, najvećeg proizvođača namještaja iz masiva u Hrvatskoj i regionalnog lidera s 490 zaposlenih, danas su posjetili župan Alo

  • Posjeti gospodarskim tvrtkama

    Posjetom Plamen International-u danas je započeo niz razgovora koje će župan Alojz Tomašević sa saborskim zastupnikom Franjom Lucićem i grado

  • Završio XIV. Obrtnički i poduzetnički sajam

    Štand „Narodni vez“ iz Slavonskog Broda proglašen je najuređenijim štandom ovogodišnjeg Obrtničkog i poduzetničkog sajma. Drugo mjesto z