Utorak, 17 Prosinac 2013 13:17

Proglašeni najčitatelji 2013.

Čitati se mora – rekli bi ovogodišnji „najčitatelji" Gradske knjižnice i čitaonice, ali ne zbog prisile, već zbog užitka koji u čitanju nalaze. Za ovaj užitak, mjeren u broju posuđenih knjiga, dobili su epitet „naj" i nagrade, koje su im uručene na danas održanoj prigodnoj svečanosti.


A kako se čita već od najranije dobi, mogla bi govoriti Petra Pribičević, trogodišnja najmlađa čitateljica, koja je član Gradske knjižnice i čitaonice postala kad je uz dar roditeljima za svoje rođenje od Grada Požege dobila i člansku iskaznicu. Dar za najmlađeg najčitatelja uručio joj je gradonačelnik Vedran Neferović.


Nagrade su uručene za osam kategorija najčitatelja ove godine, uključujući i dvije kategorije najslušatelja. Katja Kožić najčitateljica je predškolskog uzrasta, a među učenicima to su još Ana Gotovac i Martina Bubanj. Najčitatelji odjela za odrasle su Jasminka Antunović iz Požege, Dražen Rekaš iz Eminovaca, Violeta Lubar iz Jakšića, Mihaela Majin iz Požege i Mirjana Seifert iz Brestovca. Najčitatelj (novina i časopisa) studijskog i čitaonice je Valentin Orišković iz Skenderovaca, a najslušatelji Glazbenog odjela su Sandi Prpić iz Požege i Branislav Stojaković iz Vidovaca. Za suradnju s kulturnim i pedagoškim ustanovama istaknuta je Katolička osnovna škola.


2013. godina posvećena je glasnom čitanju, koje uključuje sve članove obitelji. Ali, Gradska knjižnica svake godine nagrađuje knjizi navjerniju obitelj. Za 2013. to je obitelj Knezović – Ksenija, Damir, Petra, Mihaela i Lukas, koji su zahvalili u ime nagrađenih svim djelatnicima Gradske knjižnice na njihovoj uslužnosti uz korištenje knjiga.

Vezani sadržaji