Srijeda, 15 Ožujak 2017 13:48

Održani Dani otvorenih vrata Gradske kuće

- Koji su gospodarski potencijali našega grada? Što mislite o uvođenju uniformi u škole? Što smatrate svojim uspjehom u političkom i privatnom životu? Hoće li se uskoro otvoriti novi trgovački centar u Požegi? Zašto Požega nema klizalište? - samo su neka od pitanja učenika požeških osnovnih i srednjih škola koji su tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana posjetili Gradsku kuću i razgovarali s gradonačelnikom Vedran Neferović te predsjednikom Gradskog vijeća Grada Požege Ninom Smolčićem.

Danu otvorenih vrata jučer je prethodila konferencija za novinare na kojoj su gradonačelnik Neferović i predsjednik Vijeća Smolčić istaknuli važnost približavanja građanima, s naglaskom na laku i brzu dostupnost informacija, kao i na transparentnost u radu.

- Brojni naši sugrađani kada imaju neke potrebe ili su vezani za neke poslove s Gradskom upravom i dolaze ovdje, najavljuju se kako meni tako i stručnim službama u Gradu. Danas smo željeli približiti funkcioniranje Grada Požege svima koji žele navratiti u Gradsku upravu i upoznati se s načinom rada, od onih najmlađih generacija do naših sugrađana koji nisu imali vremena ili prigodu do sada vidjeti kako to doista djeluje Gradskoj upravi –poručio je gradonačelnik.

Nakon što je 2015. godine prvi puta pokrenuta inicijativa "Dana otvorenih vrata" Gradska uprava odlučila je da to preraste u tradiciju, ali i svojevrsnu obvezu prema sugrađanima kojima se želi pružiti brza i laka dostupnost informacija, te otvoreniji i pristupačniji način rada uprave. Gradska uprava s gradonačelnikom na čelu mora predstavljati prvu i posljednju instancu građana u rješavanju njihovih problema. Uloga Gradske uprave je da u svakom segmentu stoji građanima na raspolaganju te predstavlja mjesto rješavanja kako pojedinačnih tako i zajedničkih problema

Na Danu otvorenih vrata Gradske kuće sudjelovali učenici sve četiri požeške osnovne škole te učenici Gimnazije Požega i Obrtničke škole.