Srijeda, 15 Studeni 2017 13:35

Početna konferencija projekta „Poduzetnički inkubator Požega“

Na Veleučilištu u Požegi danas je održana početna konferencija projekta „Poduzetnički inkubator Požega“ kojega je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta je Grad Požega, dok su partneri na projektu Regionalna razvojna agencija Požeško – slavonske županije „PANORA“ te Grad Kutjevo. Uz partnere, suradnici na projektu su Općina Velika, Veleučilište u Požegi, Ekonomska, Tehnička, Obrtnička i Poljoprivredno prehrambena škola. Ukupna vrijednost projekta je 18.642.984,00 kuna, od čega je Europska unija sufinancirala iznos od 17.400.054,70 kuna.

Trajanje projekta je 18 mjeseci, a završetak provedbe je 01. ožujka 2019.

- Projektom je predviđena kompletna izgradnja Poduzetničkog inkubatora sa svom potrebnom opremom i tehnologijom. Cilj je da se na neki način inkubiraju poduzetnici početnici, startup-ovi, kao i svi oni koji se žele baviti poduzetništvom na području grada Požega i Požeško – slavonske županije. Mogu reći da je od strane poduzetnika veliki interes da uđu u inkubator te smatram da će na kraju potreba biti veća nego što su kapaciteti. – rekao je Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Grada Požege.

Poduzetnički inkubator će imati 4 proizvodne hale s vlastitim uredom i sanitarnim čvorom, 10 poslovnih prostora opremljenih uredskom i računalnom opremom, kao i 3 coworking prostorije koje će omogućiti korištenje zajedničkog prostora s pratećom opremom. U inkubatoru će biti i konferencijska dvorana i edukacijska dvorana sa suvremenom prezentacijskom, multimedijalnom opremom, koje će se moći unajmiti na dnevnoj bazi.

- Čestitam svima koji su radili na ovom projektu, našem Uredu za Europske integracije i svima koji su prepoznali ovako kvalitetan projekt. Veleučilište u Požegi je centar i polazište ovog projekta te smatram da će puno kvalitetnih i mladih ljudi iz ove ustanove također puniti naš inkubator, gdje će imati apsolutnu potporu Grada Požege u gospodarskom, infrastrukturnom i savjetodavnom obliku. – poručio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Stanarima inkubatora će se omogućiti najam po povoljnijim uvjetima, kao i niz pratećih usluga: savjetovanje oko pokretanja posla, posredovanje u financiranju, pomoć pri razvijanju proizvoda i usluga, knjigovodstveno i porezno savjetovanje, edukacija poduzetnika početnika, savjetovanje i mentorstvo u upravljanju poslovanja i sl. intelektualne i stručne usluge.