Ponedjeljak, 15 Siječanj 2018 11:58

Susret gradonačelnika s braniteljima u povodu Dana međunarodnog priznanja RH

Dana 15. siječnja 1992. godine Republiku Hrvatsku međunarodno je priznalo dvanaest zemalja tadašnje Europske zajednice te je tim povodom gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim zamjenicima Marijem Pilonom i Ferdinandom Trohom primio predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Osim prisjećanja na povijesni datum, bila je to prilika i za razgovor o aktualnim problemima s kojima se branitelji svakodnevno susreću.

- Želimo i na ovaj način pokazati kako cijenimo i držimo do onih koji su u tom vremenu imali hrabrosti stati u obranu domovine. Jer, priznanje od strane Europske zajednice u to je vrijeme bio tek prvi korak, nakon toga je krenuo pravi rat i upravo ste vi i članovi vaših udruga obranili Republiku Hrvatsku. Na tome vam hvala, siguran sam kako će vam i sve buduće generacije biti neizmjerno zahvalne. Vaša hrabrost i smjelost ono je najvažnije što je očuvalo ovaj narod i omogućilo mu da danas ima svoju samostalnu domovinu, da slobodno možemo reći da smo Hrvati koji žive u svojoj zemlji, ne tražimo tuđe, ali ne damo ni milimetar svojega. Hvala vam još jednom na tome. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Ispred Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata na potpori u radu gradonačelniku se zahvalio Ante Pavličević.

- Zahvaljujem se vama kao gradonačelniku i lokalnoj samoupravi što uvijek sudjeluje na svim našim obilježavanjima. Jedina nam je želja otvaranje doma za branitelje za koji se još uvijek traži najbolja lokacija i nadam se da ćemo tijekom ove godine zajedno pronaći rješenje koji će odgovarati svim potrebama. – rekao je Pavličević, umirovljeni satnik HV-a.