Utorak, 23 Siječanj 2018 14:24

Zimska produkcija UO Plesna radionica Ilijane Lončar – “Pleši, voli, živi"

Više od stotinu plesača UO Plesne radionice Ilijane Lončar u dobi od 3 do 18 godina predstavit će se na 12. zimskoj produkciji koja se ovoga vikenda održava u požeškom Gradskom kazalištu. Ovogodišnji projekt nosi naziv „Pleši, voli, živi“ i premijerno će biti izveden 27. siječnja u 11 sati, te 28. siječnja u 11 i 18 sati.

Ovogodišnja zimska produkcija sadrži devet grupnih i šest solo izvedbi koje su bile otplesane na Hrvatskom natjecanju “Mia Čorak Slavenska”, a izvode ih Petar Galović, Luka Višaticki, Marta Matošević, Hana Krpan, Anamarija Jakoubek i Laura Lončar.

- Grupne koreografije vezane su uz teme koje interesiraju djecu, kroz razgovore i zajedničko razmišljanje došli smo do tema koje oni žele prikazati pokretom. Program koji ćemo vidjeti ovaj vikend već ima dogovorena i gostovanja u svojim segmentnim dijelovima pa smo tako s određenim koreografijama pozvani sredinom veljače u Slavonski Brod otvoriti Dane plesa posvećene Mii Čorak Slavenskoj, a nastupit ćemo i na slavonskobrodskoj manifestaciji “Radost pokreta”. - rekla je Ilijana Lončar.

Ilijana je najavila i intenzivne pripreme za veliki plesni spektakl - “17. Požeški plesokaz” koji, iako tradicionalno u dvodnevnom izdanju, ove godine otvara i treći festivalski dan jer prijavljeno je preko 500 plesača s preko 60 koreografija iz 47 ansambala i škola, iz 30 gradova i pet država. O snazi ove manifestacije, ne samo za plesnu scenu Hrvatske i Požege, već i za požeški turizam i gospodarstvo govori i podatak kako je rezervirano unutar ta tri dana preko 250 noćenja.