Srijeda, 24 Siječanj 2018 11:07

Najavljen program ovogodišnje Noći muzeja

Bogat i raznolik program, prilagođen svim ukusima i dobnim skupinama, i ove je godine pripremio požeški Gradski muzej koji se još jednom pridružuje manifestaciji „Noć muzeja“ što ju organizira Hrvatsko muzejsko društvo. Tako će Požežanke i Požežani imati priliku razgledati nesvakidašnju izložbu Hrvatskog prirodoslovnog muzeja „Zvukovi kukaca – orkestar najmanjih“, a ovogodišnja manifestacija posvećana je sportu pa će posjetitelji, uz nastupe požeških sportskih udruga, pratiti i izravan prijenos polufinalnih utakmica Europskog rukometnog prvenstva, pogledati stare fotografije požeških sportaša i čuti pokoju anegdotu i zanimljivost iz povijesti od brojnih velikana požeškog sporta.

- Uz praćenje utakmica i egzibicionističke nastupe požeških sportskih klubova, imat ćemo i zanimljivo predstavljanje sporta. Naime, naši sugrađani donijeli su velik broj fotografija iz svoje obiteljske sportske povijesti tako da ćemo imati veliku cjelovečernju prezentaciju fotografija koje godinama nitko nije imao prilike vidjeti. Time ćemo pokazati zbog čega je Požega bila jedan od tri najsportskija grada u bivšoj Jugoslaviji. – rekla je Maja Žebčević Matić, ravnateljica Gradskog muzeja Požega.

U sklopu programa, u 21,30 sati bit će dodijeljena priznanja prijateljima, donatorima i sponzorima muzeja, a u posebnom ambijentu ispred Muzeja nakon 22 sata predstavit će se „No Jazz Band“ iz Osijeka s Požežankom Milom Bauković, jednom od vodećih ženskih jazz-pop vokala u Osijeku, ali i šire.

- Sve će biti začinjeno kuhanim vinom, pivom i toplim čajevima u kućici ispred muzeja. Imamo i posebnu akciju pod nazivom „Izazovi Muzeja u loncu“ te pozivamo sve naše posjetitelje da nam se priključe i donosu retro specijelitete svojih obitelji. - dodala je ravnateljica.