Petak, 26 Siječanj 2018 11:46

Održana skupština Učeničke zadruge Pčelice OŠ Antuna Kanižlića

U Područnoj školi Vidovci sinoć je održana redovita godišnja skupština Učeničke zadruge „Pčelice“ Osnovne škole Antuna Kanižlića, zadruge koja aktivno djeluje posljednje četiri godine, potičući kreativnost, poduzetnost i humanost.

Voditelj Zadruge, nastavnik Neven Marković zajedno s učenicima zadrugarima predstavio je okupljenim učenicima, roditeljima i nastavnicima rezultate rada i financijsko poslovanje tijekom školske 2016./2017. godine. Posebno su istaknuli sudjelovanje na Državnoj smotri u Zadru u listopadu 2017. na kojoj su predstavljali Požeško-slavonsku županiju te humanitaran rad i sudjelovanje u gradskim zbivanjima. U okviru Zadruge djeluju brojne sekcije: kreativna skupina, cvjećari, modelari drva, mladi tehničari, kemičari i poduzetnici. U planu je proširiti sekcije novim sadržajima kako bi se obogatio rad zadrugara.

- Zajedničko svim sekcijama unutar naše Zadruge je razvijanje poduzetničkog duha u djece, kreativnosti i inovativnosti. Svaka sekcija razvija to na svoj način tražeći najbolje metode i strategije u poučavanju. Ono što je bitno za naglasiti jest da učenici uključeni u rad pojedine grupe nisu striktno vezani za tu sekciju u Zadruzi, već se prema svojim sklonostima mogu uključiti u rad bilo koje sekcije. Na taj način omogućujemo našim mladim zadrugarima da se razvijaju u smjeru koji oni žele i omogućavamo im zadovoljavanje vlastitih interesa u smislu profesionalne orijentacije - rekla je Danijela Stanić, predsjednica Zadružnog stručnog vijeća.

Posebnu je čast Skupštini svojom nazočnošću ukazao gradonačelnik Darko Puljašić. Kao član Zadruge ispred osnivača, iskazao je veliko zadovoljstvo radom i zalaganjem Zadruge.

- Aktivnosti i sudjelovanje zadrugara u svim gradskim zbivanjima potvrda su da radimo dobro, da djecu možemo naučiti da svojim rukama mogu napraviti još nešto, a ne samo znati tipkati po mobitelima i računalima – istaknuo je gradonačelnik.

Izvor: Grad Požega/OŠ Antuna Kanižlića