Ponedjeljak, 23 Travanj 2018 11:41

Požega i ove godine slavi Međunarodni dan plesa

Međunarodni dan plesa - 29. travnja i ove će godine biti obilježen u Požegi zahvaljujući UO Plesna radionica Ilijane Lončar. Ove godine program je trodnevni, a namijenjen je različitim uzrastima djece, od beba 10 - 24 mjeseca, preko djece 2 - 5 godina pa sve do školaraca nižih razreda osnovne škole kao i svim građanima zaljubljenicima u ples kroz projekt Go out and dance.

Dio programa vezan je za bebe (10 - 24 mjeseca) i njihove roditelje koji u interakciji sa svojim djetetom i umjetnicima sudjeluju u procesu doživljaja kretanja. Riječ je o interaktivnoj predstavi za bebe i roditelje „Baja Buf“ u produkciji Umjetničke organizacije VRUM koja će se održati u petak 27. travnja i to u tri termina - 10:30, 16:30 i 18:00 u dvorani Plesne radionice Ilijane Lončar, Dubrovačka 65a.

- Najmlađa publika i njeni roditelji pozvani su u neutralan prostor, oslobođen od igračaka i ostalih distrakcija. Što se događa kad beba dobije potpunu slobodu u sigurnom prostoru s osobom koja prati i reflektira svaki njen pokret, zvuk, raspoloženje. U želji za spontanim i slobodnim kretanjem, istražujući sebe, prostor u kojem se nalaze i svijet oko sebe svojim vlastitim tijelom kao sredstvom komunikacije, stupaju u interakciju s izvođačima i nepredvidljivi i zaigrani dijalog slobodnog tijeka govora tijela kreće. Rezervacije mjesta su nužne jer je po svakoj izvedbi ograničen broj beba pa molim sve Požežane sa svojim bebama koji žele prisustvovati ovoj interaktivnoj predstavi da se što prije jave. Cijena ulaznice je 25 kuna. – rekla je Ilijana Lončar.

U subotu 28. travnja, također u terminima 10:30, 16:30 i 18:00 sati održat će se KLIKER radionica ContaKids. Radi se o radionici koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru kako bi se produbljivala komunikacija između djeteta i roditelja. Namijenjena je roditeljima i djeci od 2-5 godina, a vodit će ju jedina certificirana voditeljica ContaKids metode u Hrvatskoj, umjetnica, izvođačica i edukatorica Ana Kreitmeyer.

- Na sam Međunarodni dan plesa na terasi caffe bara Teatro s početkom u 16:30 sati održat će se tradicionalni „Go out and dance“ koji će okupiti više od 150 plesača. Pripremili smo jednosatni program koji je namijenjen svima jer će nastupiti djeca u dobi od 3 do 18 godina. Program je specifično napravljen upravo za ovo prigodu. – dodala je Ilijana.

Po završetku programu na terasi Teatra, u 18 sati će u dvorani Gradskog kazališta biti odigrana gostujuća predstava „Ritam Tam - bajka o ritmu“ u produkciji Studija za suvremeni ples i Kazališta Trešnja. Predstava je u slobodnoj prodaji i ulaznica još ima.