Srijeda, 09 Svibanj 2018 12:33

Gradsko kazalište Požega najavilo bogat program do kraja sezone

Gradsko kazalište Požega najavilo je danas nadolazeći repertoar za svibanj i lipanj. Prvi je na redu glazbeno scenski spektakl „Bitka za Vukovar“ koji će biti odigran u utorak 15. svibnja. Riječ je o edukativnom projektu vukovarskih branitelja Damira Plavšića i Damira Markuša i predstavi koja je do sada izvedena u pedesetak gradova, a izazvala je veliku pozornost i oduševljenje publike svih dobnih uzrasta u Domovini i iseljeništvu. Ulaz na predstavu je besplatan, a organizatori pozivaju sve građane, posebice branitelje, da dođu pogledati ovaj zanimljiv projekt.

Srednjoškolska kazališna amaterska družina nakon uspješnice „Vidim (te)“ na scenu donosi novu predstavu koja će svoju premijeru imati 30. svibnja u 20 sati.

- Odlučili smo raditi novi materijali, ali smo ovoga puta uzeli konkretan tekst koji se zove Draga Jelena Sergejevna, autorice Ljudmile Razumovske, ruske dramaturginje. Ovdje se radi o jednom ozbiljnom dramskom komadu pa ćemo se okušati u nečemu novom. Svakako će biti zanimljivo. – poručila je Marijana Matoković, voditeljica SKAD-a.

„Skockasta lopta ili loptasta kocka“ naziv je predstave Male škole kazališta pod vodstvom Slavice Jelić koja će premijerno biti izvedena u nedjelju 27. svibnja. Gradsko kazalište Požega nastavlja dobru priču započetu prije nekoliko godina koja nosi naziv “Kazališni festival – KaFe“. No, za razliku od proteklih godina, ovogodišnji KaFe održat će se u mjesecu lipnju i to vikendima, a sve će završiti 30. lipnja promocijom još jednih Teatralija, izložbom i koncertom.

Program KaFe-a ...