Subota, 12 Svibanj 2018 13:46

Požega domaćin 15. susreta slijepih žena Hrvatske povodom Majčinog dana

U organizaciji Udruge slijepih Grada Požege i Požeško - slavonske županije ovoga se vikenda u Požegi održava 15. tradicionalni susret slijepih žena Hrvatske povodom Majčinog dana. Ovi susreti za cilj imaju cilj osnažiti i poticati na aktivno sudjelovanje slijepih žena u lokalnoj zajednici, identificirati i osnažiti slijepe žene te njihove mentalne, emocionalne i fizičke kapaciteta za kvalitetniji i zdraviji život, Ovogodišnji susret okupio je članice 8 udruga s područja cijele Hrvatske.

Na početku susreta ispred Udruge slijepih pozdravio je Zdravko Čop, dok se ispred Grada Požege okupljenima obratio Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika.

Požeška udruga slijepih osnovana je 1954.godine. Prva je organizacija osoba s invaliditetom osnovana na ovim prostorima. Zbog dugogodišnjih uspješnih aktivnosti i rezultata udruga je prepoznata i uvrštena u ROP-Partnerski odbor, Lokalno partnerstvo za zapošljavanje kao predstavnica organizacija civilnog društva. Mnogima je kasnije osnovanim udrugama postala uzor i oslonac u početničkom radu. Do sada je uspješno provela niz projekata, tako da danas ima dvoranu za edukacijske, kulturne i društveno zabavne, aktivnosti, računalna prostorija s prilagođenom opremom te opremljenu dvorana za sport i rekreaciju.