Ponedjeljak, 11 Lipanj 2018 07:22

Godišnja Skupština LZD "Vila Velebita"

Na izvještajnoj godišnjoj Skupštini Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“ iz Požege analiziran je prošlogodišnji rad, te su prihvaćena sva izvješća.

- Brojni su nastupi našeg pjevačkog zbora i gostovanja čak i van granica zemlje, organizacija Likovne kolonije uz sudjelovanje najeminentnijih imena likovne umjetnosti, zatim izložbe najviše razine, kao i predstavljanja knjiga u Požegi i šire, a kroz nakladničku djelatnost objavljeno je više značajnih naslova – kazao je u izvješću o radu „Vile Velebita“ u prošloj godini njezin predsjednik dr. Josip Fajdić, te dodao da su zahvaljujući suradnji sa srodnim društvima širom zemlje i van nje upriličili mnogo koncerata u svome gradu. Obnovljene su prostorije društva, a imaju i svoju Internet stranica kao rijetko koje društvo.

- Cilj nam je jačati identitet Like kroz koncerte, gostovanja, izložbe i promocije zanimljivih izdanja, te likovnu koloniju što ćemo nastaviti – zaključio je Fajdić.
Posebno je upozorio na nedostatak sredstava za provođenje ovako širokog spektra djelatnosti (troškovi putovanja, smještaja, tiskanje knjiga itd.), te činjenicu da mnogi u požeškoj sredini to ne prepoznaju.

- Ovo je jedno od najuspješnijih društava u gradu,vi dajete pečat kulturnom i društvenom životu, a grad će uvijek naći načina da pomogne ovakve aktivnosti jer blago vama i gradu što imate ovakvog predsjednika koji neumorno radi i potiče članstvo – kazao je zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha ,izrazivši žaljenje što druge institucije ne prepoznaju rad „Vile Velebita“.