Ponedjeljak, 09 Srpanj 2018 11:59

Započeli radovi na uređenju Trga Sv. Trojstva

Na Trgu Sv. Trojstva danas je počela popravka kolničkog zastora asfaltiranjem i postavljanje nove horizontalne signalizacije. Radi se o investiciji vrijednoj 150 tisuća kuna koju izvodi tvrtka Niskogradnja Jurčak. Radove su danas obišli gradonačelnik Darko Puljašić i njegovi zamjenici Mario Pilon i Ferdinand Troha.

- Površina trga bila je dosta oštećena i više nema smisla raditi zakrpu na zakrpi. Požega za finale nogometnog prvenstva mora imati uređen trg, a završetak radova očekujemo već u srijedu. Ovo je samo početak uređenja plohe glavnog gradskog trga budući da nam je želja maknuti parkiralište, a za izradu projektne dokumentacije za uređenje trga prije nekoliko tjedana dobili smo 600 tisuća kuna od Ministarstva regionalnog razvoja. – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Osim asfaltiranja, na trgu će biti postavljena i nova javna rasvjeta, bit će napravljena i horizontalna signalizacija, a postavit će se i dva punjača za električne automobile. Radi izvođenja radova privremena regulacija prometa na Trgu Sv. Trojstva trajat će od ponedjeljka 9. srpnja od 6 sati do četvrtka 12. srpnja do 20 sati.