Nedjelja, 23 Rujan 2018 10:48

U Požegi održana 4. Likovna kolonija Vile Velebita

U organizaciji Ličkog zavičajnog društva "Vila Velebita" jučer je u Požegi održana četvrta Likovna kolonija koja je okupila dvadesetak slikara akademske provenijencije i umjetnika amatera iz Požege i šire. Nastavak je to započete aktivnosti na prezentaciji likovnih ostvarenja više umjetnika u našoj sredini, koju je započeo predsjednik društva prof.dr.sc. Josip Fajdić.

- Vila Velebita sa svojom likovnom sekcijom zapravo nastavlja jedan ciklus prezentacija likovnih umjetnika naše regije. To je kontinuitet u našoj aktivnost, a i ove godine okupili smo slikare i akademske provenijencije i samouke umjetnike amatere. Svi su oni završili određene tečajeve te tako stvorili bazičnu likovnu izobrazbu i izgradili svoju likovnu karijeru. I ove godine nudimo ono što Požega može ponuditi – vanjski krajobraz grada, urbanu arhitekturu ali i panoramski dio s Požeške gore koji je mnogim slikarima omiljen. - naglasio je dr. Fajdić.

Umjetnike je u ime Grada Požege pozdravio zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha.

- Nadam se kako će i ova likovna kolonija u organizaciji Vile Velebita biti plodonosna kao prethodne. Uvjeren sam kako će ova lijepa tradicija živjeti i dalje, a vama zahvaljujem što ste došli u naš grad, što ćete ovdje ostaviti dio svog umjetničkog opusa, sliku našega grada onako kako ju vi vidite. - poručio je Troha.

Svi radovi su donirani organizatoru skupa Vili Velebita i bit će naknadno nakon opremanja slika izloženi u Požegi, na jednoj od skupnih izložaba.