Četvrtak, 27 Rujan 2018 14:46

Svečano obilježen Dan policije

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu 123. brigade u Požegi, svetom misom te potom manifestacijom “Dan otvorenih vrata policije” i svečanom akademijom Policijska uprava požeško-slavonska obilježila je danas svoj dan, Dan policije i svoga zaštitnika sv. Mihovila.

Središnji događaj za javnost bila je tradicionalna manifestacija „Dan otvorenih vrata policije" na Trgu Sv. Trojstva, gdje je građanima, prvenstveno učenicima požeških škola, prezentiran rad policije, uređaji i tehnička sredstva koja policija koristi u svakodnevnom radu. Manifestacija je i ove godine organizirana s ciljem približavanja policije građanima kako bi preventivnim djelovanjem mogla povećati njihovu sigurnost.

Proslava je nastavljena u prostoru Policijske uprave, gdje su dodijeljene pohvale načelnika policijske uprave Željka Grgića za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

- Požega je proglašena trećim najsigurnijih gradom u Hrvatskoj, za što je gradonačelnik Darko Puljašić dobio priznanje. Kao načelnik policijske uprave nastojat ću ne samo zadržati povoljno stanje sigurnosti naslijeđeno od mojih prethodnika, već zajedno sa svojim novoizabranim suradnicima poduzeti sve kako bi se unaprijedila služba i poboljšao rad policije. – rekao je Grgić.

Na uspješnoj suradnji i poslu koji obavljaju čestitao im je i gradonačelnik Darko Puljašić.

- S posebnim osjećajima, kao bivši djelatnik ove institucije, čestitam vam vaš dan i zahvaljujem na suradnji. Suradnja koju imamo na razini grada i cijele županije zasigurno doprinosi da budemo sigurniji i kvalitetniji za ulaganja i privredu, za sve ono čemu težimo. Dok je ovakve hrvatske policije, ja se ne bojim za našu budućnost. – poručio je gradonačelnik Puljašić.