Ponedjeljak, 01 Listopad 2018 09:56

Motociklisti iz Belgije posjetili Požegu

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić primio je grupu od 50-ak motociklista iz Belgije koji su proteklog vikenda posjetili Požegu i Požeštinu. Riječ je motociklistima koji su u naš kraj stigli u sklopu svojevrsne natjecateljske turneje koja je iz Belgije krenula u travnju, a nakon četiri destinacija od Gibraltara do Italije, za finale puta odabrana je Požega.

- Ovo je već treći put da organiziramo ovakvu vrstu susreta u Hrvatskoj. Prvi put smo bili na otoku Cresu, potom u zaleđu Zadra, a sada smo odabrali Požegu. Od travnja do danas je 12 natjecatelja odradilo sve točke, a 21 motociklist je odradio tri od četiri točke i danas je ovdje zadnji dan boravka u sklopu turneje. - pojasnio je organizator putovanja Michel Limbourg.

Goste iz Belgije požeški je gradonačelnik pozdravio ispred Gradske kuće na Trgu Sv. Trojstva.

- Nadam se da ste uživali u ovdašnjoj prirodi, hrani i piću. Kako bi vidjeli i kušali sve što imamo, morate biti kod nas barem tjedan dana. Nadamo se kako ćete biti naši ambasadori te svojim prijateljima ispričati koliko vam je bilo lijepo u Slavoniji i Požegi. Imamo ovdje brojne sadržaje koje možemo ponuditi i rado bismo vas opet vidjeli. – poručio je gradonačelnik Puljašić.