Utorak, 02 Listopad 2018 09:51

Predstavljen video 15000 slika iz srca Slavonije

Učenici i nastavnici Tehničke i Obrtničke škole u Požegi ove su godine sudjelovali u natječaju Ministarstva turizma RH "Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam". Rezultat toga je projekt „15 000 slika iz srca Slavonije“ koji je jučer na konferenciji za novinare predstavljen javnosti. Cilj je bila promocija Požege i okolice u obliku Timelapse videa.

Inicijativom učenika i mentora zadovoljan je i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

- Smatramo kako je turizam vrlo značajna grana, grana koja vrlo brzo, jeftino i u kratkom roku vraća uloženo te pomaže da se lokalno stanovništvo profilira u toj djelatnosti – oni koji imaju prostor za iznajmljivanje, ali i proizvođači, obiteljska gospodarstva koje stalno potpomažemo na različite načine. Od prošlog tjedna donijeli smo Odluku gdje potičemo povećanje smještajnih kapaciteta. Za svaki ležaj koji se stavlja u funkciju ovisno o kategorizaciji, pripremljeni su značajni poticaji čime također sigurno pomažemo da ovaj grad postane još interesantniji gostima. Posebno mi je zadovoljstvo da danas mogu primiti mlade autore s njihovim mentorima, mlade ljude koji vide ovaj grad čistim, iskrenim i nevinim pogledom te ga tako čine još ljepšim. - rekao je gradonačelnik.

Svoje zadovoljstvo ovim projektom, kao i njegov značaj na turistički promociju našega grada, izrazila je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

- Godine 2014. imali smo projekt Geocaching Skriveno blago Požege, koji i dalje postoji, iduće godine projekt Aureus Mons koji je namijenjen promociji aktivnog turizma na području Požege i okolice, a 2016. godine realizirana je Foto avantura, radionica gdje smo imali fotografe, blogere koji su posjetili naš grad. Sada smo ponosni na ovaj projekt “15.000 slika iz srca Slavonije. - rekla je Podoljak.

U projektu su sudjelovali učenici Tehničke škole Luka Pamer, Luka Perko, Borna Perešin, David Vodička, Martina Maras pod mentorstvom Hrvoja Mikolčevića, a s Obrtničke škole učenici Anabela Sulić, Marina Svetec, Vinko Matković-Grgić i Antonia Pavić pod mentorstvom Bojana Sikirice.

Profesor Mikolčević naglasio je kako Tehnička škola nema niti jedno zanimanje vezano za turizma, ali imaju zanimanja koja mogu raditi u turizmu, ponajprije upravo kroz multimedijske projekte i kroz IT sektor.

- Ove godine smo zamislili multimedijski projekt, snimanje filma. Nama je to bilo vrlo zanimljivo, ali i zahtjevno u smislu da je rad na snimanju, upravo zato što je sniman posebnom tehnikom, oduzeo puno vremena. Naš proizvod nalazi se na društvenim mrežama, a moći će se naći i u Turističkoj zajednici, uredu Geoparka i slično. - rekao je Mikolčević

Video je sniman od travnja do rujna, a napravljeno je nekoliko verzija na različitim jezicima. Video možete pogledati ovdje.