Četvrtak, 04 Listopad 2018 13:49

Dječji tjedan 2018. - županijski projekt “Bonton” na završnoj prezentaciji okupio 12 škola i 200 učenika

U sklopu programa Dječjeg tjedna u Požegi, jučer je na Trgu sv. Terezije Avilske održana prezentacija županijskog projekta “Bonton” čiji je inicijator i voditelj učiteljica likovne kulture Sanja Mišić iz OŠ Mladost iz Jakšića. Prezentacija je okupila 12 škola i 200 učenika s područja Požeško-slavonske županije koji su predstavili aktivnosti projekta.

Tijekom školske godine 2017./2018. realiziran je Županijski projekt Bonton proveden je tijekom školske godine 2017(2018., no njegova realizacija započela u školskoj godini 2016./2017. kada je bio usvojen kao školski projekt OŠ “Mladost” Jakšić i odvijao se pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. Inicijator i voditelj školskog projekta, učiteljica likovne kulture Sanja Mišić, sljedeće je godine postala voditeljicom županijskog projekta koji se tijekom školske godine provodio u 11 škola županije i gradskoj školi Julia Kempfa.

- U realizaciji projekta sudjeluje 4100 učenika te 414 učitelja predmetne i razredne nastave. Kroz projekt se realiziralo oko 50 tema i isto toliko različitih aktivnosti, suradnji s institucijama i terenske nastave. Uspješnosti realizacije projekta pridonijelo je dvanaest školskih koordinatora, a projekt za cilj ima objediniti pravila bontona u školi, institucijama, na ulici, prometu i u različitim životnim situacijama. - rekao je o projektu ravnatelj OŠ Mladost Jakšić Boško Obradović.

Županijski projekt odvija se pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora, Gordana Jandrokovića i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prezentacija u sklopu Dječjeg tjedna okupila 12 škola i 200 učenika koji su kulturno-umjetničkim programom te izloženim radovima na štandovima predstavili realizirane aktivnosti.