Petak, 05 Listopad 2018 09:24

Dvodnevni plesni seminar u Požegi - poziv voditeljima i plesačima plesnih skupina, grupa i ansambala

U godini obilježavanja 70.-te obljetnice rada, Hrvatski sabor kulture u suradnji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Požeško-slavonske županije i Umjetničkom organizacijom Plesna radionica Ilijane Lončar Požega, organizira dvodnevni seminar za voditelje i plesače plesnih skupina, grupa i ansambala pod nazivom "Asimetrični Jazz dance", koji će biti održan 13. i 14. listopada 2018. u Požegi, u dvorani UO Plesna radionica Ilijane Lončar, Dubrovačka 65 a s početkom u 10 sati.

Voditeljica seminara je plesna pedagoginja, umjetnička voditeljica i koreografkinja Kornelija Kosanović Drvar.

- Prvi dio radionice uključuje uvodno predavanje i kratku povijest jazz dance-a kao plesne tehnike, upoznavanje s osnovnim elementima te komparaciju s drugim plesnim tehnikama koje se provlače kroz jazz dance uz prikazivanje video snimaka. Drugi dio radionice stavlja naglasak na prezentaciju plesnih elemenata u prostoru koji bi se kroz trening, sekvence i slobodnu improvizaciju upotrijebili u nastajanju nove plesne točke. U nedjelju bi uslijedila izvedba radova sudionika seminara uz zajednički komentar voditeljice i izvođača.

Hrvatski sabor kulture i Plesna radionica Ilijane Lončar pozivaju sve zainteresirane voditelje, plesače, koreografe i pedagoge da se 13. i 14. listopada 2018. pridruže u Požegi i pronađu novu inspiraciju za predstojeću plesnu sezonu! Za sve dodatne informacije obratite se putem e-pošte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom: 01 4556 877; 095 4556 877.