Subota, 03 Studeni 2018 14:00

Okusi jeseni u Požegi

Kestenijada, Bučijada i Martinje, objedinjeni pod nazivom „Okusi jeseni“ okupili su danas u šetališnoj zoni brojne Požežane i njihove goste koji nisu mogli odoljeti bogatoj i raznolikoj ponudi domaćih eno i gastro proizvoda i rukotvorina. Ovogodišnji program bio je najbogatiji do sada budući da je svoje proizvode izložilo gotovo pedeset izlagača iz cijele Slavonije i šire. Posjetitelji su mogli degustirati i kupiti slastice od kestena, jabuka, bundeva, meda, domaće sokove, čajeve, ljekovito bilje, ulje i sjemenke, a brojni su bili i izlagači nakita, igrački, rukotvorina, zlatoveza i drugih suvenira Slavonije.

Već tradicionalnu ceremoniju „krštenja" mošta u vino predvodio je jedini vinski biskup u Hrvata, Vlado Bauer. Za kuma mladog vina ove godine izabran je vinogradar i vinar Juraj Vrdoljak, a svoje je vino za ovu prigodu poklonio poznati vinar Drago Glasnović. Martinjsku svečanost otvorio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, uz kojeg su, mladim vinom nazdravili i njegovi zamjenici Ferdinad Troha i Mario Pilon, te direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

- Ujedinili smo na ovoj manifestaciji sve ljepote i bogatstvo Slavonije. Danas kušamo plodove s naših njiva, voćnjaka i vinograda, a imamo se čime ponositi i mnogo toga za ponuditi. No prije svih, mi to moramo početi i cijeniti, promovirati na pravi način i prodavati. Ovo je velika vrijednost, cjelogodišnji trud i to ne smijemo samo dijeliti već na pravi način naplatiti. Jer, to je najbolja hrana, najbolje vino kod najboljih ljudi. Živjeli! - poručio je gradonačelnik Puljašić.

Pogledajte fotogaleriju.