Nedjelja, 02 Prosinac 2018 15:41

Zapaljena prva adventska svijeća

Na Trgu Sv. Terezije Avilske večeras je zapaljena prva od četiri adventske svijeće u velikom adventskom vijencu. Prva zapaljena svijeća u prvoj nedjelji Došašća svojim sjajem obradovala je brojne Požežane.

U organizaciji Grada Požege, TZ Grada Požege i Požeške biskupije ususret Božiću, početak Došašća i ove je godine u Požegi obilježen svečano, na prostoru ispred katedrale na Trgu sv. Terezije Avilske. Nakon Sv. Mise obred paljenja prve svijeće na adventskom vijencu, predvodio je Dejan Ilić, župni vikar u Župi sv. Terezije Avilske, uz prigodne pjesme u izvođenju katedralnog zbora.

- Ovo slabašno svjetlo znak je naše čežnje za Bogom i njegovom puninom u vremenu kada se brzo gase malene nade, a žeđ za konačnim smislom biva se većom. Molimo da naučimo kršćanski bdjeti u zahvalnosti za dar života i da u sebi osjetimo poziv koji je Bog podario svakom čovjeku, da živimo život ljubavi koju nam je Isus Krist darovao. Ovo svjetlo i znak naše molitve, ponajprije blagoslova. Zahvalimo Bogu za ljude, događaje i doživljaje koji su ostavili blagoslovni trag u nama. Ta nam iskustva pomažu da uklanjamo tamu iz svog života i budemo blagoslov drugima. - rekao je vikar Ilić.

Pozvao je vjernike da se i iduće subote okupe u još većem broju kako bi zajedno slavili svjetlo druge adventske svijeće.

Izvor: Slavonski.hr