Četvrtak, 13 Prosinac 2018 11:45

Humanitarni božićni sajam u OŠ Antuna Kanižlića

U dvorištu OŠ Antuna Kanižlića danas se održava sedmi humanitarni božićni sajam kojim učenici i nastavnici prikupljaju sredstva za pomoć svojim prijateljima slabijeg imovinskog stanja, kako bi im omogućili odlazak na terensku nastavu. Uz bogatu ponudu božićnih ukrasa, igračaka i knjiga, posjetitelji sajma mogu se zasladiti kolačima i palačinkama ili popit čaj i kuhano vino koje je za njih pripremila školska zadruga Pčelica.

- Ovaj projekt, kojeg realiziramo proteklih sedam godina tijekom mjeseca prosinca, osim humanitarne note kojom potičemo učenike na empatiju, altruizam i solidarnost, ima i onu poduzetničku notu gdje razvijamo njihovu kreativnost, osjećaj i potrebu za timskim radom. Uz to, povezujemo teoriju i praksu u nastavnom procesu te omogućujemo učenicima da se kroz simulaciju samog poduzetništva, unutar učeničke zadruge koja je organizator ovog sajma, okušaju u životnim i svakodnevnim situacijama - rekla je Renata Marinić, voditeljica projekta, nastavnica tehničke kulture.

Sajam je otvorio požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

- Čestitam vam i zahvaljujem što kod naših najmlađih razvijate empatiju i pomažete onima koji nisu te sreće da mogu dobiti baš sve što požele. Drago mi je doći na ovaj sajam, ovdje se uvijek osjeti puno ljubavi i dobrih emocija kakve trebamo gajiti jedni prema drugima- poručio je gradonačelnik Puljašić.

Uz blagdanske čestitke gradonačelnik je malim humanitarcima poklonio ulaznice za gradsko klizalište.