Četvrtak, 20 Prosinac 2018 16:27

Advent u Požegi - otvoren Božićni sajam u šetališnoj zoni

Suveniri, božićni ukrasi, kuglice i lampice, igračke, pletene košare, proizvodi od meda, zlatovez, nakit, razne delicije našeg kraja samo su dio bogate ponude ovogodišnjeg Božićnog sajma koji se od danas do ponedjeljka održava u šetališnoj zoni. Na brojnim štandovima, njih više od 40, doista se može naći ponešto za svačiji ukus, a tu su i adventske kućice koje nude tople napitke, kobasice i slastice.

Sajam je otvorio gradonačelnik zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha i zaželio uspjeh svim izlagačima te ugodne blagdane.

Otvorenje sajma i ove godine uveličala je Glazbena radionica Nota, a u narednim danima očekuju nas još brojne aktivnosti. U petak 21. prosinca u 11 sati Moto Mrazovi iz Moto kluba Independent darivat će djecu, dok će se iste večeri u šetališnoj zoni održati Advent Winter Party uz DJ Pavku, kuhano vino, pivo i kobasice. Početak je u 21 sat. U subotu 22. prosinca od 10 sati Odred izviđača Požega organizira podjelu betlehemskog svjetla mira, a organizirana je i besplatna vožnja kočijom sve dane trajanja sajma od 10 do 12 sati.

U organizaciji Obrtničke komore Požega i Udruženje obrtnika, uz potporu Grada Požege i Turističke zajednice, i ove će se godine održati prigodni domjenak za građane i to u ponedjeljak 24. prosinca kada će biti podijeljeno 1000 porcija perkelta od soma.