Četvrtak, 20 Prosinac 2018 16:55

Komunalac Požega - održana promotivna kampanja “Četvrtak na požeškoj tržnici”

Već tradicionalno uoči nadolazećih blagdana Komunalac Požega d.o.o. organizirao je druženje na Gradskoj tržnici pod nazivom „Četvrtak na požeškoj tržnici". Marljivi djelatnici komunalnog poduzeća građanima su dijelili čaj i peciva te ih tom prilikom informirali o važnosti kupovine domaćih proizvoda.

- Drago mi je vidjeti kako naši sugrađani dolaze na tržnicu kako bi kupili zdrave proizvode od lokalnih proizvođača, a što manje one proizvode koji putuju stotinama ili više kilometara do naše kuhinje i stola. Uz ovu promociju, pripremili smo i edukaciju o obvezi i potrebi odvajanju otpada, a promotivni materijali vezani uz odvajanje plastike poslužit će svima kao mali podsjetnik u njihovim domovima, jer veliki je broj pitanja naših sugrađana i korisnika naših usluga upravo uz odvajanje plastičnog otpada, odnosno, onog što odlažemo u žute vreće. - rekao je direktor Komunalca Anto Bekić.

Akciju je svojim dolaskom podržao i zamjenik gradonačelnika Požege Mario Pilon.

- Okupili smo se kako bismo i na ovaj način pozvali naše sugrađane da dođu na gradsku tržnicu te kupe kvalitetne, domaće, hrvatske proizvode od naših domaćih proizvođača. Priliku smo iskoristili i kako bi educirali sugrađane o postupcima razdvajanja otpada na kućnom pragu. U tu svrhu imamo dobru suradnju s gradovima i jedinicama lokalnih samouprava na području naše županije, koje svojom djelatnošću Komunalac obuhvaća. U prethodnom razdoblju proveli smo postupke izgradnje reciklažnog dvorišta u Pleternici, reciklažno dvorište u Požegi je pri završetku izgradnje, a dobili smo projekt vrijedan 2,6 milijuna kuna nabavke žutih kanti za plastiku koje ćemo do ljeta iduće godine podijeliti našim sugrađanima. Tvrtka Komunalac prijavila se i na natječaj za nabavku vozila i doista osiguravamo sve preduvjete da krenemo u primjenu novog Zakona o gospodarenju otpadom. - naglasio je Pilon.