Srijeda, 27 Ožujak 2019 07:16

Big Band Požega opet oduševio

Big Band Požega pod umjetničkim vodstvom Zvjezdana Marjanovića Zvekija sedmi je rođendan proslavio koncertom u prepunoj dvorana Gradskog kazališta. Očigledno je da publika voli ovu vrstu glazbe i čuti njihovo muziciranje. Tražila se karta više. Orkestar čini dvadesetak vrsnih glazbenika mahom članova Gradske puhačke glazbe „Trenkovi panduri“, te profesora i učenika Glazbene škole Požega.

Koncert su, kao i svaki puta do sada, dodatno obogatili gosti, mahom vrsni glazbenici iz cijele Hrvatske i šire - Mario Bočić na tenor saxofonu i Istvan Bellada iz Mađarske na trombonu, kao solisti nastupili su Nera Mamić, Jelena Korov Ježić, Bruna Oberan i Damjan Pirović, dok je gost dirigent bio Slaven Batorek iz Osijeka.

Kao i na prethodnim koncertima repertoar je bio vrlo bogat počevši od evergrena i svjetske klasike pa do najpopularnijih domaćih i staranih melodija. Po starosti to je najmlađi takav orkestar u Hrvatskoj, naime Big Band Požega osnovan je 2011. godine na inicijativu Zvjezdana Marjanovića Zvekija, a u svojih sedam godine postojanja i gostovanja diljem Hrvatske ostvario je zavidne rezultate. Sastoji se od 18 mladih glazbenika, odabranih iz gradske glazbe Trenkovi panduri te iz Glazbene škole Požega.