Četvrtak, 28 Ožujak 2019 07:48

Volonteri u parkovima pripremili brojne aktivnosti za djecu

U sklopu provedbe Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ jučer je na požeškom Sportsko – rekreacijskom centru održana aktivnost „Volonteri u parkovima“ u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije. Za jučerašnji program bili su zaduženi volonteri udruge „Zdravi život“ vođeni Jelenom Fuček, a događaj je okupio i oko stotinu učenika požeških osnovnih škola, uz volontere Društva Naša djeca POŽEGA te djelatnike Zavoda za javno zdravstvo.

Cilj aktivnosti je da naši sugrađani prepoznaju vrijednost inicijativa, svjesni pozitivnih učinaka koje donose tjelesne aktivnosti i boravak na otvorenom.

- Danas smo otvorili novu sezonu aktivnosti, a kao i prethodnih godina niz udruga i klubova, Zavod za javno zdravstvo i Grad Požegu, uz Caffe bar Sportivo, podrška su ovim aktivnostima. Najvažnije je okupiti veliki broj djece i nadam se da će tako biti i svake naredne prigode. Bilo bi dobro da nas djeca motiviraju da ih izvedemo na zrak, u park, jer svakom djetetu i roditelju to će se višestruko i dugoročno vratiti. - rekla je voditeljica Službe za javno zdravstvo dr. Jasmina Kovačević.

Od 2017. godine održano je 15-ak zabava s „Volonterima u parkovima“ u kojima je 50-ak volontera ispred različitih udruga i klubova provodilo aktivnosti, a svaki put u programu je sudjelovalo stotinjak djece, najviše osnovnoškolskog uzrasta, ali i mlađih.

Aktivnosti će se održavati u poslijepodnevnom terminu od 16 do 17 sati.

Foto: Požega.eu