Četvrtak, 18 Travanj 2019 14:31

Četvrtak na požeškoj tržnici: Promocija domaćih proizvoda i edukacija o odvajanju otpada

Komunalac Požega d.o.o. i ove godine povodom uskrsnih blagdana organizirao je tradicionalno druženje s građanima u prostoru Gradske tržnice Požega. Marljivi djelatnici komunalnog poduzeća građanima su dijelili zdrave napitke i peciva te ih tom prilikom informirali o važnosti kupovine domaćih proizvoda, ali i o važnosti odvajanja otpada, kao i mogućnostima odlaganja otpada u reciklažnom dvorištu u Požegi koje će s radom početi u svibnju.

- Drago nam družiti se danas s našim sugrađanima i potaknuti ih da i uoči velikog blagdana Uskrsa posjete našu tržnicu jer ovdje je zdrava hrana provjerene kvalitete. Danas je bila prigoda i podsjetiti na skorašnje otvaranje reciklažnog dvorišta gdje ćemo sigurno smjestiti sav otpad za koji građani do sada nisu znali gdje ga odložiti. - rekao je direktor Komunalca Anto Bekić.

Druženju je prisustvovao i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

- Ovom akcijom promoviramo odvajanje otpada, recikliranje i sve aktivnosti koje ćemo vrlo brzo moći realizirati u našem gradu. Čak 34 različite vrste otpada moći ćemo sigurno zbrinuti potpuno besplatno za sve sugrađane u reciklažnom dvorištu. Stoga, dragi sugrađani doista nema niti jedan razlog za bacanje otpada bilo gdje osim na zato predviđena mjesta. Sve pohvale direktoru Komunalca i njegovim suradnicima jer su doista taj posao odradili vrhunski. - rekao je gradonačelnik Puljašić.

Komunalac i Grad Požega ove će godine nabaviti i žute spremnike za plastiku koji će biti podijeljeni građanima te još tri specijalizirana vozila za prikupljanje različitog otpada.