Utorak, 11 Lipanj 2019 09:31

Svečano otvoren Adrenalinski park Duboka u Velikoj

Kamp Duboka u Velikoj jučer je postao bogatiji za još jedan popularan sadržaj. Naime, kroz projekt „Geo priče UNESCO geoparka“ izgrađen je i jučer svečano otvoren Adrenalinski park koji će zasigurno pridonijeti ukupnoj atraktivnosti i privlačnosti postojeće i nove turističke infrastrukture. Riječ je o investiciji vrijednoj nešto više od 600 tisuća kuna.

- Prigoda je da zahvalim svima koji dali svoj obol realizaciji ove priče i bez kojih zasigurno ne bismo s ovoliko poleta i entuzijazma dočekivali nadolazeće ljetne mjesece i vrhunac ovogodišnje turističke sezone. Ono što je bitno naglasiti je da sve napore u razvoju turističke infrastrukture Parka ulažemo upravo zbog lokalne zajednice. Sve prirodne ljepote kojima se diči naš Papuk dobivaju svoj puni smisao tek kada ih čuvaju zadovoljni, ponosni i realizirani ljudi, stoga želimo motivirati naše ljude na razvoj proizvoda i usluga kojim će pokrenuti poduzetničku klimu i pozicionirati područje podno Papuka na nezaobilazno mjesto na turističkoj karti ne samo Slavonije, nego i Hrvatske.- rekao je Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuku.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška, zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić te predstavnici, kulturnog, obrazovnog, vjerskog i javnog života.

Kamp Duboka nalazi se na rubnom dijelu Parka prirode Papuk u mjestu Velika. Smješten je u prirodnoj oazi doline potoka Dubočanke te se prostire na površini od 2,3 ha i može primiti do 200 kampista. Kamp ima 11 uređenih parcela za kampere i kamp prikolice s priključcima za električnu energiju i vodu.

Okruženje kampa pruža brojne rekreativne mogućnosti poput pješačenja, sportskog penjanja, vožnje biciklom ili jogginga. Kamp je dobro povezan s glavnim planinarskim i biciklističkim stazama u parku.Prva turistička sezona u kamp odmorištu Duboka privukla je preko 200 posjetitelja koji su ostvarili 320 noćenja, dok se u 2018. godini taj broj udvostručio. U kampu je boravilo oko 450 turista koji su ostvarili preko 600 noćenja. U strukturi posjetitelja dominiraju strani gosti iz zapadnoeuropskih zemalja. Zanimljivo je napomenuti da se radi o gostima koji upravo traže kampove koji se nalaze u područjima s očuvanom prirodom te kamp odmorište Duboka ispunjava sve njihove zahtjeve.