Petak, 13 Rujan 2019 07:38

U nedjelju, 15. rujna u Drškovcima će biti svečano otvoren Športski centar Martina

U požeškom prigradskom naselju Drškovci već nekoliko godina postoji uređeno sportsko igralište za djecu i mlade koje sadrži malonogometno travnato igralište te betonsko odbojkaško i košarkaško igralište.

Na inicijativu Mjesnog odbora Drškovci u nedjelju, 15. rujna s početkom u 10,30 sati igralište će biti svečano otvoreno i imenovano u "Športski centar Martina" u spomen na Martinu Tokić (djevojački Franić) koja nas je prerano napustila, 09. veljače 2018., u 42. godini života nakon duge i teške bolesti. Martina je u Drškovcima provela svoje djetinjstvo, a obiteljska kuća u kojoj i danas žive njeni roditelji se nalazi u neposrednoj blizini igrališta.

Prije i nakon imenovanja početnici Nogometnog kluba Požega za koje igraju Martinini sinovi blizanci će odigrati međusobnu nogometnu utakmicu. Lovro Tokić će biti kapetan jedne, a njegov brat Niko Tokić druge ekipe. Susret malih Požežana počet će u 10 sati.

U 12 sati bit će sveta misa u mjesnoj kapelici, a od 14 sati na igralištu će početi i drugi sportski programi.

Martina je rođena 10. 04.1976. u Požegi. Dugi niz godina igrala je za ŽRK Zvečevo (Požega) u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi. Bila je najbolja sportašica grada Požege 1991. godine. Šest sezona igrala je za najbolji hrvatski ženski rukometni klub RK Podravku (Koprivnica) i jednu za ŽRK Tvin Virovitica. Bila je i članica hrvatske ženske rukometne reprezentacije.

Pri kraju igračke karijere vratila se u Požegu gdje je odigrala još nekoliko sezona za ŽRK Kutjevački podrum (Požega) i ŽRK Požegu. Povratkom u Požegu vodila je školu rukometa za najmlađe igračice. Po završetku igračke karijere dugi niz godina igrala je rekreativno odbojku za ekipu Požege u Ženskoj odbojkaškoj ligi Požega. U Požeškom športskom savezu bila je zaposlena od 01. travnja 2006. godine.

Izvor: Požeški sportski savez