Četvrtak, 08 Svibanj 2014 13:08

Gimnazijalci uz svoj dan poslali poruku budućnosti

Scenskim i glazbenim prizorima te prigodnim fotografiranjem na prostoru buduće sportske dvorane i oko Starog grada danas je obilježen Dan Gimnazije. Ususret Europskom tjednu, a pod motom „Non progredi est regredi – tko ne napreduje, nazaduje" svoj dan Gimnazija je tako na svojevrstan način osmislila i kao poruku za budućnost.

- Želja nam je da svaki učenik i profesor, ali i svaki dobronamjernik koji uđe u našu školu ponese u sebi ovo geslo. Jer samo kročeći prema naprijed možemo ostvariti viziju naše škole: mi želimo biti središte izvrsnosti srednjoškolskog i cjeloživotnog općeg obrazovanja u hrvatskom obrazovnom sustavu. – kažu gimnazijalci u svom programu. S puno mladenačkog šarma, ali i pokazanim znanjem izveli su povijesno-scenski prizor o Požegi od njenog prvog pisanog spomena, ali i o sadašnjosti iz perspektive triju generacija, te završili pjesmom i tamburašima.

Po završetku programa svi učenici, nastavnici i gosti izašli su na mjesto gdje će biti izgrađena sportska dvorana. Raspoređeni po njezinim budućim temeljima željeli su izraziti zahvalnost i osvijestiti moguće prednosti članstva u EU, jer bi se dvorana trebala izgraditi sufinanciranjem iz sredstava europskih fondova. Tu je snimljena gimnazijska „milenijska" fotografija.

Na kraju su požeška jezgru, Stari grad, ishodište i središte Požege i Požeške županije obuhvatili držeći u rukama zastavice Republike Hrvatske i Europske unije, u nakani da pošalju poruku kako će u Europskoj uniji čuvati svoj identitet, svoju povijest i svoju jedinstvenost.