Četvrtak, 08 Svibanj 2014 13:16

Gradonačelnik Neferović obišao gradilišta u Dervišagi, Požegi i Novom Selu

- Kako je vrijeme dozvolilo, počeli su radovi po mjesnim odborima Grada Požege. Prošlog tjedna se radilo u Novom Selu, nastavak radova planiran je idući tjedan, a danas smo ovdje u Mjesnom odboru Dervišaga, gdje imamo radove oko mjesnog doma i spojeve ulica. Vrijednost ovih radova je oko 87.000 kuna – informirao je gradonačelnik Vedran Neferović, prigodom današnjeg obilaska više gradilišta.

U Dervišagi se rade tri spoja postojećih cesta i ulica. Osim kod mjesnog doma u dužini od oko 60 metara, radi se još spojna cesta Radničke ulice i Ulice Stjepana Rsdića u dužini od oko 30 metara i u vrijednosti oko 32.000 kuna te spojna cesta u Radničkoj ulici, oko 35 metara i u vrijednosti oko 35.000 kuna. U Požegi, u Ulici Brune Bušića asfaltirat će se oko 100 metara ulice, u vrijednosti radova od oko 160.000 kuna.

U Novom Selu radovi se nastavljaju idućeg tjedna. U Ulici sv. Jurja obavljeni su radovi na sanaciji i proširenju ceste, jer je asfalt bio loš i bio je problem zbog uske ceste i kanala. U sklopu predstojećih radova bit će asfaltirano 275 metara, u vrijednosti 160.000 kuna. Idući tjedan bi se trebala rješavati i Novljanska ulica.

Marijan Sertić, predsjednik MO Novo Selo, izrazio je zadovoljstvo razumijevanjem i brigom Grada o potrebama mještana, uvjeren da će i dalje uspješno rješavati probleme stanovnika. Naglasio je da imaju oko stotinu djece za koje žele urediti prostor za igru.

Kako je rekao gradonačelnik Neferović u planu je da se konačno sanira i prostor koji koriste mještani za rekreaciju, a djeca za igru.

- Imamo informaciju da je došlo do odrona zemlje na tom dijelu i sada razmatrao kako to sanirati, jer je prilično zapušteno. Građani bi preuzeli brigu o održavanju, ali je potrebno prethodno prostor urediti – dodao je gradonačelnik i najavio rješavanje potreba i drugih prigradskih mjesta posredstvom natječaja za ruralni razvoj.