Petak, 09 Svibanj 2014 12:19

Učenici iz Italije na prijemu kod gradonačelnika

U sklopu projekta Agencije za mobilnost i EU program Comenius - „Moj grad u tvojim očima"- dvadesetero učenika i četvero nastavnika iz talijanskog grada Barletta borave u Požegi. Domaćin im je Tehnička škola, s kojom razmjenjuju iskustva i znanje stečeno strukovnim obrazovanjem. Ovaj bilateralni program odvija se tijekom dvije godine, kroz koje će i požeški učenici isto vrijeme provesti u Italiji.

- Jako je dobro da se mladi ljudi što više povežu s onima iz drugih dijelova Europe. Nakon nedavnog dolaska učenika iz Turske, i ovaj projekt ima svoju opravdanost i vjerujem da ćete biti zadovoljni. Vjerojatno ćete moći i na strukovnom planu razmijeniti iskustva u obrazovanju, a sigurno da će neka iskustva biti korisna i nama. – rekao je pored ostalog gradonačelnik Neferović.

Programom ove bilateralne suradnje učenici iz Italije provest će dva tjedna u Požegi i Hrvatskoj, a u jesen će Požežani toliko boraviti u Italiji. Dio vremena provest će i na nastavi, te na kraju na jeziku domaćina, hrvatskom, odnosno talijanskom, prezentirati svoj grad.