Petak, 13 Lipanj 2014 22:04

Požeška humanost na djelu - vatrogasci i Muzej za stradale u županjskoj Posavini

Gradski muzej Požega, Javna vatrogasna postrojba Grada Požege i Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije iskordinirali su jučer s načelnicima Jakšom Šestićem iz Općine Drenovci, Hrvojem Lucićem iz Općine Gunja i Ivicom Sepom iz Općine Vrbanja, prve korake humanitarne akcije Muzeja u loncu u kojoj će se prikupljati pribor za pripremu i serviranje hrane, dakle kuhinjske potrepštine za osam sela poplavljenih područja županjske Posavine.

Bila je to prilika da županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin i v.d. zapovjednika JVP-a Grada Požege Zdenko Mautner obiđu 11 vatrogasaca s područja Požeške županije koji ovaj tjedan sa svom potrebnom opremom i vozilima sudjeluju u raščišćavanju i saniranju domova i okućnica postradalih na spomenutom području.

Humanitranu akciju Muzeji u loncu pokreće Gradski muzej Požega, Zavičajni muzej Stjepan Gruber iz Županje, te Muzejska udruga istočne Hrvatske, uz potporu požeških vatrogasaca, a u želji da se u prostorima DVD Požega tijekom sljedećih mjeseci prikupe konkretni predmeti za svakodnevnu životnu potrebu pripreme i blagovanja hrane bez čega su ostali stanovnici sela županjskog kraja poznatijeg pod povijesnim nazivom Cvelferija. Komplete sakupljenih kuhinjskih potrepština požeški će vatrogasci i muzealci razvoziti na adrese povratnika početkom jeseni.

O detaljima humanitarne akcije Muzeji u loncu - Gradskog muzeja Požega, javnost će biti upoznata do kraja lipnja putem medija i bloga Muzej u loncu – www.muzejuloncu.com.