Četvrtak, 12 Ožujak 2015 08:04

Obavijest PU Požeško-slavonske o prometu i pucnjevima za Dan Grada

Obavještavamo građane da će u četvrtak, 12. ožujka 2015. godine povodom obilježavanja Dana grada Požege i Grgureva 2015. važiti privremena regulacija prometa, odnosno promet kretanja vozila od Ulice Sv. Vida-Vincelovski put-Požeški vinogradarski put-Fratrovica u vremenu od 9 do 19 sati odvijati će se jednim smjerom.

Budući da nam slijede manifestacije obilježavanja „Grgureva" tijekom kojih očekujemo povećan broj gostiju iz raznih krajeva RH i time povećan broja sudionika u prometu pozivamo građane na strpljenje te ukoliko konzumiraju alkoholna pića da ne sjedaju za upravljače vozila.

Isto tako budući da se tijekom manifestacija izvede nekoliko stotina glasnih pucnjeva podsjećamo da izvođenje glasnog pucanja, uz uporabu eksplozivnih tvari na raznim prigodama mogu izvoditi pravne osobe i obrtnici, uz rješenje za odobrenje Ministarstva unutarnjih poslova. Odobrenje za mjesto i vrijeme izvođenja glasnog pucanja, na zahtjev izvođača, daje nadležna Policijska uprava.

Ovim putem upozoravamo građane da glasne pucnjeve mogu izvoditi samo one fizičke osobe koje su osposobljene za rukovanje eksplozivnim tvarima i koje su članovi udruga Povijesna postrojba" Trenkovi panduri" i Društvo „Sveti Grgur" Požega te članovi gostujućih postrojbi.

Napominjemo da će osobe koje se ne budu pridržavale zakonskih propisa biti prekršajno prijavljene, a bitno je naglasiti da su kazne propisane Zakonom o eksplozivnim tvarima izrazito visoke i kreću se u rasponu od 40 000 do 100 000 kuna za pravne i fizičke osobe.