Četvrtak, 25 Svibanj 2017 14:16

Društvo Crvenog križa predstavilo projekt "Ugodna treća dob"

Društvo Crvenog križa Požeško – slavonske županije pokrenulo je projekt „Ugodna treća dob“ s ciljem unapređenja kvalitete života starijih osoba s područja Grada Požege putem organiziranih dnevnih aktivnosti. Riječ je o projektu vrijednom 55.977,00 kuna kojeg financira Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, a njegovo predviđeno trajanje je 10 mjeseci.

Ispred Grada Požege kao partnera na ovom projektu svoje zadovoljstvo izrazio je zamjenik gradonačelnika i ravnatelj Doma zdravlja Požeško – slavonske županije Darko Puljašić.

- Ovo je upravo ono što Grad Požega cijelo vrijeme potiče i što ćemo sigurno u budućnosti nastaviti razvijati. Briga o našim sugrađanima treće, rekao bih zlatne životne dobi, je naša obveza. Ti ljudi su nam ostavili ovaj prekrasan grad i domovinu i mi o njima moramo brinuti. Svakako ćemo nastaviti i putem Doma zdravlja promovirati ovakve akcije. Vjerujte mi, kroz palijativnu skrb smo se uvjerili da je nekada topla riječ i pružena riječ puno više od lijekova i svega drugog – poručio je Puljašić.

Projekt će se provoditi u prostoru DCK Požega na adresi Dobriše Cesarića 2 u Požegi gdje će voditelj projekta, zajedno s izvoditeljima te uz pomoć volontera, kroz brojne kreativne, rekreativne i edukacijske aktivnosti raditi na poboljšanju kvalitete života osoba starije životne dobi. Ciljna skupina ovog projekta su osobe starije od 60 godina, a planirano je da će projekt obuhvatiti oko stotinu građana starije životne dobi koji žive u domovima umirovljenika i obiteljima, a posebno će biti usmjeren na osobe koje žive u samačkim domaćinstvima.