Srijeda, 07 Lipanj 2017 12:54

37. Kulenijada 16. i 17. lipnja u Požegi

Požeška „Kulenijada“, najstarija od svih manifestacija koje promiču ovaj slavonski specijalitet, počinje ovoga petka ocjenjivanjem kulena i edukacijom za sudionike, a u subotu od 11 sati će se ovom delicijom počastiti Požežani na degustaciji koja će biti upriličena na Trgu Sv. Trojstva ispred Gradske kuće. Turistička zajednica Grada Požege za ovu prigodu organizira i degustaciju vina, a da ugođaj bude kakav priliči slavonskom kulenu, posjetitelje će zabavljati Libreto band.

- I ove godine po deveti puta u organizaciji Požeške kronike možete posjetiti Sajam antikviteta koji okuplja antikvare i ljubitelje antikviteta iz cijele Slavonije jer su sajmovi antikviteta postali nezaobilazna turistička atrakcija. Tekstilni odjel Obrtničke škole začinit će dodatno modnom revijom ovaj događaj, a važan detalj ove cijele manifestacije je i razgled grada u organizaciji Udruge turističkih vodiča Požeško slavonske županije i TZ Grada Požege koji već godinama redovito jednom mjesečno organiziraju razgled od 9:30 sati ispred Gradskog muzeja Požega do 11:00 sati kada kreće degustacija kulena. – najavila je Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege.

Poziv građanima, kao i kulenarima, uputio je i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Darko Puljašić.

- Najavljujemo 37. Kulenijadu, najdugovječniju i najkvalitetniju u Republici Hrvatskoj. Isto tako, najavljujemo i Ivanjski krijes koji dolazi vrlo brzo, te također Požeško kulturno ljeto na kojemu će biti preko 40 događanja. Nadam se da ćemo se svi zajedno družiti u našem gradu i imati kvalitetno ispunjeno vrijeme u lipnju. – rekao je Puljašić.

Turistička zajednica Grada Požege pozvale je sve kulenare da donesu svoje uzorke 16. lipnja od 15 do 16 sati u Hotel Grgin dol gdje je predviđeno ocjenjivanje kulena, a oni najbolji bit će nagrađeni za svoj proizvod.