Četvrtak, 08 Lipanj 2017 21:56

Gradski muzej dodijelio "Muzejske petice za nastavnike"

Gradski muzej Požega odlučio se zahvaliti najvrjednijim školama, a posebno nastavnicima koji su prepoznali zanimljive gostujuće izložbe tijekom školske godine kao priliku za dodatno učenje i stjecanje vještina kroz edukativne radionice. Uz nadasve zanimljiv program obogaćen ponudom Muzeja u dodijeljena su priznanja svim vrijednim ljudima koji se bave odgojem i obrazovanjem djece.

- U ovoj nastavnoj godini imali smo pet gostujućih izložbi kroz koje je prošlo 2.297 učenika, odnosno za njih smo organizirali 105 vodstava i 71 radionicu. Nastojali smo da radionice budu tematski vezane za izložbu pa smo tako od dugmadi izrađivali narukvice i likovne radove. Od papira smo pravili puške koje pucaju, a izložba o vjenčanicama posebno je obradovala učenike jer su uz tu izložbu izrađivali vjenčanice,mlađi za svoje lutke, a stariji za modele napravljene od žica. – rekla je Ljiljana Marić, kustosica Gradskog muzeja.

Za brojne posjete učenika nižih razreda srebrnu diplomu dobili su Dragica Ronko, a zlatne Blanka Berger i Anita Ujević, svi iz OŠ Julija Kempfa. U kategoriji viših razreda osnovnih škola brončanu diplomu dobila je Ankica Matijević (OŠ J. Kempfa), srebrnu Mirna Puđa (Katolička osnovna škola) i zlatnu Blanka Đimoti Zima (OŠ D. Cesarića). Između svih srednjih škola srebrnu diplomu dobila je Marina Farkaš (Gimnazija), a zlatne Sanja Musil (Gimnazija) i Jelena Grabusin (Obrtnička škola). Zlatnu diplomu dobila je i OŠ Vladimira Nazora iz Trenkova, čiji su svi učenici viših razreda dvaput posjetili izložbe.

Rad Gradskog muzeja kao i nastavnika pohvalio je i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Darko Puljašić.

- Kada budete imali prostor i primjerene uvjete za rad, vjerujem da će k nama dolaziti i učenici iz puno većih gradova učiti od nas kako se to radi . – poručio je Puljašić.