Petak, 09 Lipanj 2017 09:44

Darko Puljašić sa svojim zamjenicima preuzeo dužnost gradonačelnika

Darko Puljašić preuzeo je danas dužnost gradonačelnika Grada Požege. Na službenoj primopredaji održanoj u Gradskoj vijećnici gradske uprave novoizabrani gradonačelnik preuzeo je gradonačelničku dužnost, a primopredaji su nazočili dosadašnji zamjenik Mario Pilon, novoizabrani zamjenik Ferdinand Troha, te pročelnici upravnih odjela Grada Požege. Naime, nakon što je u nedjelju 4. lipnja proveden drugi krug lokalnih izbora, jučer su stigli i konačni rezultati izbora za gradonačelnika Grada Požege prema kojima je za gradonačelnika izabran gosp. Darko Puljašić. Zbog stupanja na dužnost bivšeg gradonačelnika službena primopredaja dužnosti u Gradu Požega obavljena je prošloga tjedna te od dana 1. lipnja Darko Puljašić kao zamjenik gradonačelnika obnaša dužnost gradonačelnika. Danas su pročelnici upravnih odjela Grada Požege novoizabranom novom-starom gradonačelniku predali pisana izvješća o obavljanju poslova iz svojega djelokruga, a koje se odnosi na razdoblje od 1. do 8. lipnja.

- Nadam se da ćemo, zajedno s vijećnicima, aktivno sudjelovati u donošenju odluka koje su kvalitetne i dobre za sve nas, za naše sugrađane, za ovu gradsku upravu koja će sigurno pomoći da provodimo onu politiku zbog koju su nas birali naši sugrađani. Detaljno smo definirali na koji način planiramo kreirati nova radna mjesta te kako ćemo pokrenuti poduzetništvo i gospodarstvo. Jedan od prioriteta gospodarskog razvoja Požege je otvaranje Poduzetničkog inkubatora, a potom i uređenje poduzetničke zone. Ne bojim se preuzeti obvezu i reći da ćemo smanjiti davanja kojih se grad može odreći. Posebnu pažnju posvetit ćemo ruralnom razvoju kao preduvjetu demografske stabilizacije. Nastavit ćemo sa započetim projektom Aglomeracije u Požegi. Kada je u pitanju energetska obnova, maksimalno ćemo iskoristiti potencijale i sredstava koje nudi Europska unija. Nastavit ćemo obnovu gradskih objekata, ali ćemo i poticati predstavnike stanara na energetsku obnovu višestambenih objekata te privatnih kuća. Radit ćemo na izradi novoga plana prometovanja kojem bismo riješili kompletnu prometnu problematiku grada Požege. Problem ne predstavlja samo Trg Sv. Trojstva, a odluku o njegovom rješavanju treba prepustiti struci kako bi se donijelo najbolje i najbezbolnije rješenje. Kada je u pitanju turistička infrastruktura, Grad Požege je u posljednje četiri godine definirao prioritete na području turizma te završavamo projekt Požeške kuće, a spreman imamo i projekt Thallerovog ljekovitog hrama. Nastavit ćemo s izgradnjom komunalne infrastrukture u onim dijelovima gdje još nije do kraja razvijena, ali istovremeno ćemo ići u rekonstrukciju dotrajale komunalne infrastrukture. Naš plan i vizija bila je ključne infrastrukturne projekte financirati sredstvima iz europskih fondova, a ravnomjernim razvojem grada voditi brigu od najsitnijih detalja u prigradskim naseljima i ulicama do onih značajnijih koji se tiču kvalitete života. No, dinamika raspisivanja natječaja nije bila onakva kakvu smo priželjkivali. Naš indeks razvijenosti je često smetnja za prijavu na pojedine natječaje, ali se nadam da ćemo uskoro gradske probleme rješavati kroz pomoći iz ministarstava i fondova. Brigu o branitelja želimo voditi kroz Ured za branitelje koji će skrbiti o braniteljima i njihovim zdravstvenim i socijalnim problemima. – najavio je gradonačelnik Puljašić.

O financijskim i gospodarskim poslovima brigu će voditi zamjenik gradonačelnika Mario Pilon koji će, kako je najavio, kao i do sada voditi brigu o osiguranju financijske stabilnosti grada, poticanju suradnje s poduzetnicima, aktivnom radu gradskih komunalnih poduzeća Tekije i Komunalca itd. Za društvene djelatnosti zadužen je drugi zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha koji je do sada obnašao dužnost zamjenika župana Požeško – slavonske županije. On će voditi brigu o radu ustanova u kulturi, udrugama, obrazovnima ustanovama, s naglaskom na očuvanje tradicijfskih i kulturnih vrijednosti grada.