Ponedjeljak, 12 Lipanj 2017 13:42

Završna konferencija projekta "Petica za dvoje - III. faza"

Na današnjoj završnoj konferenciji projekta "Petica za dvoje - III.faza" predstavljene su provedene aktivnosti i ostvareni rezultati u okviru projekta, s osvrtom na značaj pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama. U provedbi druge faze projekta „Petica za dvoje“ 33 asistenta pomagalo je učenicima s posebnim potrebama u sve tri gradske osnovne škole.

- Prije svega vam hvala što pomažete našoj djeci. Drago mi je da smo između velikog broja prijavljenih izabrali one koji su najbolji, što se prvenstveno vidi po rezultatima djece s kojima radite. Grad Požega će nastaviti davati podršku i sufinancirati, sve na tragu onoga što „petica“ je – pomoć, edukacija, tim, integracija, ciljanost, afirmacija. Afirmacija naše djece koja imaju poteškoća u razvoja, da ih zajednički integriramo u društvo jer na to imaju pravo. Grad Požega je prijatelj djece i ovo je jedan od načina na koji ćemo ih sigurno nastaviti pomagati – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Podsjetimo, ukupno 33 asistenta pomagalo je u nastavi 34 učenika s poteškoćama u tri osnovne škole u Požegi – OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića i OŠ Dobriše Cesarića. Nositelj projekta je Grad Požega, a realiziran je putem Ureda za europske integracije Grada Požege. Projekt Petica za dvoje sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali" 2014.-2020., a njegova je vrijednost 1.504.970,00 kuna, od čega je 120.397,60 kune sufinancirao Grad Požega, a 1.384.572,40 kuna Europska unija.