Subota, 17 Lipanj 2017 15:45

37. Kulenijada - degustacija za građane

Građanima je danas ponuđeno na degustaciju preko trideset kulena koje su proizvođači donijeli na ocjenjivanje u sklopu 37. Kulenijade. Požeška „Kulenijada“, najstarija od svih manifestacija koje promiču ovaj slavonski specijalitet, i ove je godine okupila ljubitelje kulena, našeg jedinog autohtonog i zaštićenog proizvoda. Na stolovima sa serviranim kulenom i ovaj put bila je gužva, pa se za degustaciju trebalo malo i potruditi i biti brz, a sama degustacija trajala je svega nekoliko minuta.

U organizaciji tjednika Kronika požeško – slavonska, na parkiralištu između Gradske kuće i Gradske tržnice, održan je Sajam antikviteta, a svi posjetitelji imali su priliku pogledati i Modnu reviju kolekcija učenica Obrtničke škole Požega. Za ljubitelje šetnje i one koji su možda po prvi puta došli u srce Zlatne doline organizirana je turistička šetnja gradom, dok se za dobro raspoloženje na središnjem gradskom trgu pobrinuo Libreto band.

Požežane i njihove goste pozdravio je prvi čovjek grada, požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji se manifestaciji pridružio sa svojim suradnicima Mariom Pilonom i Ferdinandom Trohom.

- Pozdravljam vas na najdugovječnijoj i najboljoj, 37. Kulenijadi u Požegi. Imali smo 33 uzorka i pokazala se uistinu vrhunska kvaliteta, a posebno se ponosimo što smo nakon niza godina konačno revitalizirali i našu Udrugu kulenara. Jer, moramo svi zajedno prihvatiti i početi na pravi način promovirati ono što je najbolje u Slavoniji, a osim dobrih ljudi to su, naravno, vina i naši suhomesnati proizvodi. Po tome trebamo biti prepoznatljivi, time se moramo ponositi i moramo to početi prodavati i u Hrvatskoj i u svijetu, jer to je vrhunski proizvod. Ovdje je prisutna jedna prekrasna priča, sinergija gastronomije i tradicije, nastavit ćemo tako jer – jedna je Požega i svi moramo uložiti napore kako bi naša mladost ostajala, ali i kako bi svi živjeli kvalitetnije - rekao je gradonačelnik Puljašić.

Foto: Slavonski.hr