Srijeda, 05 Srpanj 2017 12:24

Više od tri stotine djece u ovogodišnjoj školi plivanja

Na požeškim gradskim bazenima vrlo je živo još od početka lipnja kada je otvorena ovogodišnja sezona kupanja, a od ovoga tjedna s radom je krenula i škola plivanja koju organizira Požeški sportski savez.

- Gledajući vas, ne vidim plivače i neplivače – vidim doktore, profesore, pravnike, stručnjake koji će ovaj naš lijepi grad odvesti u bolji i ljepši svijet, u kojem ćemo možda imati i natkrivene bazene. Dragi roditelji, hvala u ime Grada Požege, draga djeco, profesori, naravno da ćemo nastaviti ovaj prekrasni projekt koji ima svoju tradiciju. Imamo bazene koje za ovakve stvari trebamo iskoristiti i imamo našu prekrasnu djecu koja će, nadam se, biti zadovoljni svojim učiteljima. Želim vam svima dugo i toplo ljeto i da svi naučite plivati – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić koji je na otvorenje škole plivanja došao u društvu svojih zamjenika Maria Pilona i Ferdinanda Trohe.

Kako je rekao voditelj Alen Ivanović, svaki dan se prijavljuje novi broj djevojčica i dječaka, tako da sada školu pohađa oko 320 djece. Polaznici će proći sveukupno 30 sati obuke koja je podijeljena u kategorije neplivača i usavršavanje plivačkih tehnika. S polaznicima rade profesori tjelesne i zdravstvene kulture s višegodišnjim iskustvom u radu škole plivanja (Alen Ivanović, Albinko Bagarić, Vlasta Krizmanić, Željko Bunčić, Vjekoslav Lojber, Zoran Čokrlić, Tanja Josipović, Anton Čokrlić).

Upisi traju do kraja tjedna zaključno s petkom, 07. srpnja, a cijena je 150 kuna. Mogu se upisati djeca koja su stara najmanje 4 godine. Polaznici Škole plivanja u cijeni imaju i ulaznicu na bazen tijekom srpnja.