Ponedjeljak, 10 Srpanj 2017 12:00

Asfaltira se Ulica Borisa Hanžekovića na požeškom Varelovcu

Gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim je zamjenicima Marijem Pilonom i Ferdinandom Trohom obišao danas Ulicu Borisa Hanžekovića u Požegi gdje je u tijeku postavljanje završnog sloja asfalta. Tamo su ih dočekali stanovnici ulice i brojni članovi Mjesnog odbora Praulje, predvođeni predsjednikom Antom Brkićem, kako bi zajedno zahvalili gradonačelniku na izvršenim radovima. Naime, stanovnici ove ulice na požeškom Varelovcu godinama su vodili bitku s velikim količinama prašine, pogotovo za ljetnih mjeseci, a još veći problem predstavljale su otpadne vode zbog manjkavog sustava kanalizacije.

Radovi u Ulici Borisa Hanžekovića započeli su u travnju ove godine, a radilo se na izgradnji prometne infrastrukture, kolnika i pješačkih staza te izgradnji sustava oborinske odvodnje. Vrijednost radova je 1.184.820,00 s PDV-om. Uz izgradnju prometne infrastrukture, radove na izgradnji preljevnog kolektora kanalizacijske mreže za ulice Eugena Kvaternika i Borisa Hanžekovića odradila je gradska tvrtka Tekija. Vrijednost tih radova je 220 tisuća kuna.

- Na ovom dijelu grada ostala je još jedino Ulica Vinka Paulskog koja nije asfaltirana. Cijeli ciklus radova na ovom dijelu započeo je još 2013. godine i svake godine se rješavala po jedna ulica čime smo pokazali da nam je stalo da prsten Požege ima jednake uvjete kao i svi ostali stanovnici grada Požege. Drago mi je da nakon toliko godina naši sugrađani imaju infrastrukturu kakvu zaslužuju i koja je u skladu s današnjim vremenom. Na taj način pokazujemo da Grad Požega sustavno vodi brigu o dijelovima grada u kojima žive brojne mlade obitelji i djeca. – poručio je gradonačelnik Puljašić.