Ponedjeljak, 17 Srpanj 2017 15:13

Radni posjet ministra Marka Pavića uz radionicu na temu projekta "Zaželi"

U organizaciji Ministarstva rada i mirovinskog sustava u Požegi je danas održana radionica na temu projekta „Zaželi“. Bila je to prilika i za radni sastanak ministra Marka Pavića sa županom, gradonačelnicima i načelnicima s područja Požeško – slavonske županije.

- Drago mi je što smo danas u Požegi jer smo upravo ovdje i krenuli s ovim programom i predstavili ga s premijerom Andrejom Plenkovićem. Održat ćemo edukativne radionice s uputstvima kako pristupiti natječaju, a uz to smo održali i zajednički sastanak da vidimo na koji način pospješiti suradnju između ministarstva i jedinica lokalne i regionalne samouprave u Požeško – slavonskoj županiji.

Sastanku i radionici prisustvovao je i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

- Drago mi je što ste došli u naš grad i županiju i vjerujte da će nam ovaj projekt puno značiti. Nastavljamo s jednom novom pričom u kojoj ste prepoznali probleme s terena i ponudili rješenje. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Projekt vrijedan 400 milijuna i 900 tisuća kuna financirat će se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda i u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Program zapošljavanja žena – Zaželi traje trideset mjeseci, kroz program će biti zaposleno oko tri tisuće žena koje će skrbiti o oko 12 tisuća korisnika, a svaka zaposlena žena će imati priliku i dodatnog obrazovanja ili prekvalifikacije sukladno vlastitim afinitetima za što je osigurano do sedam tisuća kuna.

Prihvatljivi prijavitelji na otvoreni poziv su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitne organizacije, dok su obavezni partneri na projektu regionalni i područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centri za socijalnu skrb, a kao ostali partneri mogu sudjelovati udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave pravne osobe vjerskih zajednica kao i ustanove.