Utorak, 03 Svi 2016 14:56

Gradsko kazalište pripremilo bogat program u svibnju

||| |||

Gradsko kazalište Požega za svibanj je pripremilo vrlo zanimljiv i bogat program, od raznih gostujućih predstava, premijera i seminara do koncerta i popularne Revije jednominutnog filma.

Već 4. svibnja u goste dolazi Kazalište „Oberon“ iz Koprivnice s predstavom namijenjenom studentima i djelatnicima Veleučilišta u Požegi pod nazivom „Meštar Laket“. Riječ je hvaljenoj drami redatelja Damira Mađerića u kojoj glume Goran Koši i Igor Golub. U istome tjednu, odnosno 5. i 6. svibnja, seminare glume s naglaskom na pripremu uloge za Srednjoškolsku kazališnu družinu i Kazališnu amatersku družinu održat će poznata glumica Antonija Stanišić Šperanda.

Za one najmlađe na programu je domaća predstava “Pjetlić i djed” koja je na repertoara 20. svibnja, a istoga dana u večernjim satima u Požegi gostuju plesači, studenti zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti. U nedjelju, 20. svibnja Požežani će moći uživati i u koncertu klape „Contra“ iz Splita. Cijena ulaznica je 60 kuna, a može se kupiti svaki radni dan od 8 do 14 sati u upravi kazališta, putem Facebooka ili maila.

Kraj svibnja tradicionalno je rezerviran za požeški filmski tjedan. Tako će 23. i 24. svibnja za učenike gradskih osnovnih škola u četiri termina biti prikazan hrvatski dokumentarni film Matije Vukšića “Djeca tranzicije”, a 25. svibnja u 19 sati održat će se projekcija poljske komedije “Nije to što misliš, draga”. Središnji događaj, Festival jednominutnog filma održat će se 27. svibnja s početkom u 20 sati.

Krajem mjeseca, točnije 28. svibnja u 18 sati, premijerno će biti izvedena pokazna predstava “Rođendan iz snova” Male škole kazališta pod vodstvom Slavice Jelić. Svibanjski program zaključit će 29. svibnja gostujuća predstava “Dok nas smrt ne rastavi” u režiji Dalibora Jurišića, a u produkciji Scene Martin, Hrvatskog doma Vukovar.