Srijeda, 29 Lipanj 2016 12:23

„Učinite nešto za sebe ovoga ljeta – ČITAJTE“

||||| |||||

Gradska knjižnica i čitaonica Požega i ove godine nastavlja sa svojom tradicionalnom ljetnom aktivnošću - „Ljetom u knjižnici" koje nudi bogat program i niz aktivnosti za građane kako bi svoj odmor proveli aktivno, uz dobro štivo, druženje i kreativne aktivnosti. Zabava i edukcija namijenjena je svima, od onih najmlađih do najstarijih, najavljeno je na danas održanoj tiskovnoj konferenciji Gradske knjižnice i čitaonice.

Tako će Požežanke i Požežani već u subotu, 2. srpnja od 09.00 do 13.00 sati, moći biti dio „knjižnice bez zidova", projekta koji je dio Požeškog kulturnog ljeta, a u sklopu kojeg će svi zainteresirani imati mogućnost posjetiti knjižnicu na ulici, u Šetališnoj zoni, ispred zgrade suda. Uz kompletnu knjižničnu uslugu, vrijedni djelatnici pobrinuli su se i za popratne aktivnosti po mjeri svih dobnih skupina, a sve to pod parolom „Učinite nešto za sebe ovoga ljeta – čitajte“.

Aktivnosti knjižnice bez zidova ove će se godine po prvi puta proširiti na cijeli mjesec srpanj pa će tako svakim radnom danom od 9:00 do 13:00 sati u Cehovskoj ulici biti štand na kojemu će građani moći posuditi knjige. Na štandu će se također moći donirati novac za knjižnične aktivnosti u sljedećoj godini.

Ovogodišnje „Ljeto u knjižnici" ima još jednu novinu, akciju pod nazivom „Ljeto na kvadrat“ u kojoj će biti ukinut broj posuđenih knjiga, odnosno svatko će moći posuditi koliko god knjiga želi i tako bezbrižno uživati u čitanju tijekom cijeloga ljeta.

Glazbeni odjel je za vruće ljetne dane pripremio najnovije filmske uratke pa će se tako utorkom gledati komedije, a četvrtkom horori. Filmske projekcije počinjat će u 17 sati. Poseban je naglasak Gradska knjižnica stavila na dječje aktivnosti. Uz već poznatu pričaonicu četvrtkom osmišljene su i dvije nove aktivnosti. Tako će 19. srpnja najmlađi moći uživati u likovnoj radionici oslikavanja, a 23. kolovoza u interaktivnoj likovnoj radionici „Paukova mreža“

Od 4. srpnja do 5. rujna vrata Gradske knjižnice i čitaonice bit će otvorena ponedjeljkom, srijedom i petkom od 07.30 do 14.00 sati, utorkom i četvrtkom od 13.00 do 19.00 sati te subotom od 07.30 do 12.00 sati. Tijekom tih ljetnih mjeseci stacionari u Kaptolu i Jakšiću neće raditi. Za informacije o svim ostalim aktivnostima posjetite web ili Facebook stranicu Gradske knjižnice i čitaonice gdje možete saznati sve što vas zanima.

- Sve naše akcije i manifestacije usmjerene su prema poticanju na čitanje i to zbog brige za opće znanje i kulturu, uključujući i kulturu pisanja i izražavanja – poručila je Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega, pozvavši građane da se jave za vrijeme trajanja godišnjih odmora slanjem razglednice ili stavljanjem fotografija na Facebook stranici knjižnice: - Na put s knjigom, šaljite nam fotografije s odmora, objavite ih na našoj Facebook stranici jer želimo znati gdje ste i što čitate – dodala je Aleksandra.

Foto: Slavonski.hr