Nedjelja, 10 Srpanj 2016 13:33

Ministar Tomislav Tolušić i EU parlamentarac Andrej Plenković na radnom sastanku u Požegi

|||| ||||

Požeško – slavonsku županiju danas su posjetili zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić pri čemu su održali radni sastanak sa županom Alojzom Tomaševićem, gradonačelnikom Grada Požege Vedranom Neferovićem te ostalim gradonačelnicima i načelnicima, a potom prisustvovali svečanom otvorenju novih gradskih bazena u Požegi.

Na sastanku se razgovaralo o trenutnom stanju u Požeško – slavonskoj županiji, budućim projektima i suradnji, prvenstveno s Ministarstvom regionalnog razvoja.

- Sve jedinice lokalne samouprave na ovom području imaju puno spremnih projekata za financiranje iz EU fondova. Kao ministar koji dolazi iz Slavonije doista imam volju i želju pomoći ovdje u Slavoniji, jer ovdje se radi o vrlo kvalitetnim projektima koji zaslužuju pozornost i mogu biti važni za razvoj ovog područja. Danas otvaramo bazene, a nadam se i da će se uskoro riješiti i pitanje studentskog doma. Tu Grad Požega čini maksimalno što može da i taj dio priče riješimo. Ima još puno projekata koji se mogu riješiti i tako pomoći razvoju gradova i općina s područja Požeško - slavonske županije - rekao je ministar Tolušić.

Zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković istaknuo je važnost ravnomjernog razvoja svih dijelova Hrvatske.

- Veliko mi je zadovoljstvo da se danas otvaraju bazeni i čestitam na aktivnom pristupu da se pronađu načini financiranja. Mislim da je to jedna velika dodatna vrijednost za stanovnike Požege i cijeloga kraja. Siguran sam da će i ono što se financira sredstvima domaćih kreditnih institucija, ali i cijela ova aktivnost koju radi Ministarstvo regionalnog razvoja pomoći da se i ta sredstva kvalitetno apsorbiraju te da u cijelosti iskoristimo članstvo u Europskoj uniji za ravnomjeran regionalni razvoj što je osobito važno za Slavoniju i Požeško-slavonsku županiju - poručio je Plenković.

Foto: Slavonski.hr