Subota, 23 Prosinac 2017 09:00

Božićno druženje Povijesne postrojbe "Trenkovi panduri"

||| |||

U suvenirnici Gradskog muzeja Požega jučer je otvorena izložba elektroničkih uređaja koju je u povodu 70. Obljetnice izuma Tranzistora organizirao Oldtimer kluba Trophy.

Članovi Povijesne postrojbe „Trenkovi panduri“ okupili su se sinoć na svom tradicionalnom božićnom domjenku kako bi zajedničkim druženjem proslavili još jednu uspješnu godinu djelovanja. „Trenkovi panduri“ ove su godine obilježili desetu godišnjicu svoga samostalnog djelovanja, a trenutno broje 15 članova.

- Došao je kraj naše desete godine rada kada smo obilježili naše obljetnice – dvadeset godina postojanja i deset godina samostalnog rada. Imamo 540 izlazaka, od toga 25 bilježimo vam granica RH. Ovo je vrijeme kada nam se otvaraju granice, kada donosimo odluke da neke stvari moramo rezati i otvarati se prema van. Drago nam je što smo u ovih deset godina rada ostvarili jako dobru suradnju s Ministarstvom obrane, Uredom predsjednice, Ministarstvom kulture i ostalim institucijama. – rekao je Vladimir Potnar, predsjednik Povijesne postrojbe.

Druženju s „pandurima“ priključio se i požeški gradonačelnik Darko Puljašić, iskoristivši priliku da pohvali rad Udruge i sve njihove aktivnosti.

- Vaša udruga je dobra organizirana, skladna i produktivna, a rad vidljiv. Gajite tradiciju našega kraja i Grad Požega se ponosi s vama i sa svim vašim izlascima i gostovanjima jer samim time promovirate Požegu unutar njezinih granica, ali i šire. Kroz naše programe i dalje ćemo podržavati rad vaše udruge i želim vam još puno godina uspješnog rada, da vas bude još više, radite kvalitetno, povezujete gradove i tradicije. – poručio je gradonačelnik Puljašić.