Četvrtak, 22 Studeni 2018 13:18

Nova predstava Gradskog kazališta Požega - Hajdemo skakati po tim oblacima

|||| ||||

Gradsko kazalište Požega priprema novu predstavu vlastite produkcije pod nazivom „Hajdemo skakati po tim oblacima“ koja će pred požeškom kazališnom publikom biti premijerno izvedena 23. studenoga u 20,00 sati. Redateljica predstave je Jelena Hadži-Manev, tekst je napisao Elvis Bošnjak, a glume Marijana Matoković i Mirel Huskić.

- Vjerujem da je ovo predstava koja će jako dobro komunicirati s požeškom publikom jer sam u Požegi kao glumica puno puta igrala i stvarno imate jednu od najboljih publika u Hrvatskoj. Ta publika je zaslužila jedan hrvatski tekst koji je dobar i za koji se čulo čim ga je Elvis Bošnjak napisao, ali koji sada dosta dugo nije bio postavljen. Tekst je napisan kao jedan niz scena koje se mogu igrati redom kojim su napisane ili ih možete preslagivati kako god želite. Mi smo ga presložili u priču o jednom muško-ženskom odnosu. – ispričala je redateljica Hadži-Manev.

Postoji li muško-žensko prijateljstvo? Kako se događa ljubav? Kako započinje veza? Kako djeca mijenjaju brak? Što znači proživjeti s nekim život? Može li ljubav trajati zauvijek? Samo su neka od pitanja na koja ova predstava pokušava odgovoriti.

- Sve je to bio jedan jako lijepi glumački proces i veselim se što će publika to imati priliku vidjeti. Predstava nema dobnu kategoriju i publika se može prepoznati u mnogim situacijama budući da se radi o jednoj lijepoj, ljudskoj, emotivnoj priči. – rekla je Marijana Matoković.

Glumac Mirel Huskić izrazio je svoje zadovoljstvo još jednom uspješnom suradnjom s požeškim Gradskim kazalištem.

- Projekti koje sam godinama prije radio u Požegi ostali su mi zapečaćeni i jako dragi te se uvijek rado vraćam. Projekt me, prije svega, privukao svojim tekstom, a iznimno zadovoljstvo bilo je raditi s partnericom kao što je Marijana. – poručio je Mirel Huskić.

Predstava će premijerno biti izvedena sutra, 23. studenoga u 20 sati, dok je repriza na repertoaru u subotu, 24. studenoga u isto vrijeme. Predstava će 3. prosinca imati i svoju zagrebačku premijeru u Centru za kulturu Trešnjevka.

Foto: RVA