Petak, 14 Prosinac 2018 07:03

Predstavljen 27. Požeški pučki kalendar

| |

Već 27 godina ovaj grad na razmeđu dviju kalendarskih godina ima zanimljivo izdanje „Požeški pučki kalendar“ koji se redovito pojavljuje pred čitateljima, a rado ga čitaju i brojni Požežani koji žive daleko od radnog kraja. Tako je i ove godine objavljen kalendar za sljedeću 2019. godinu u nakladi Udruge za glazbu i pisanu riječ „Pan press“, a prigodno pred autorima tekstova predstavila ga je profesorica hrvatskog jezika u požeškoj Ekonomskoj školi Nikol Jukić.

-Izuzetno pozitivna motivacija i optimizam se provlače kroz cijeli kalendar koji obiluje brojnim temama iz gospodarskog, kulturnog i sportskog života, te korisnim savjetima, literarnim prilozima, običajima i tradicijskoj baštini ovoga kraja – istakla je na predstavljanju prof. Jukić.

Autori tekstova u „Požeškom pučkom kalendaru 2019.“ osim njegova urednika Jelenka Topića su Mario Kalan, Marko Ašenbrener, Lana Derkač, Boris Ožanić, Danica Rončević, Ivica Tomić, Juraj Zelić, Branko Kolić, Branka Starčević Tesari, Mirjana Šperanda, Vinko Tadić, Irena Kalan, Maja Žebčević Matić, Lojzo Buturac, Georgije Diklić, Nada Bonić, Branimir Mikić, Zlatko Antunović, Zdenko Hruška i drugi.

-Hvala uredniku na dugogodišnjem predanom radu jer 27 godina sačiniti ovakvo izdanje nije mala stvar, a to je zanimljiva i lijepa priča za naš grad – kazao je u pozdravnoj riječi u ime grada Požege zamjenik gradonačelnika Mario Pilon.

Izvor: Požega.eu