Srijeda, 19 Prosinac 2018 08:22

Čaj za malog zmaja – prikupljeno poklona u vrijednosti oko 70 tisuća kuna

|| ||

Uspješno je završena još jedna javno-zdravstvena akcija „Čaj za malog zmaja“ kojom je ove godine prikupljeno oko 70 tisuća kuna za 121 dijete iz 40 obitelji. Akciju je organizirao Centar za socijalnu skrb u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo, Zavodom za hitnu medicinu, Domom zdravlja, Gradskom knjižnicom i čitaonicom, te OŠ Antuna Kanižlića, a s ciljem da se pomogne djeci predškolskog uzrasta i njihovim obiteljima koji žive u uvjetima siromaštva.

Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu organizirali su svoje dobavljače koji su se uključili u akciju svojim velikodušnim donacijama, a u suradnji s Gradom Požega prikupili većem broju djece i čizmice za zimu. Gradska knjižnica i čitaonica aktivno je uključena u ovu akciju od samog početka pa su tako na Dječjem odjelu izrađivali čestitke za sve građane koji su donosili poklone u prostor knjižnice, a poklone su, potaknuti dobrim pedagoškim nastupom svojih knjižničarki, samostalno donosili i brojni mali korisnici s Dječjeg odjela.

U akciju su se uključili: Hidraulika promet iz Zagreba, Prvča d.o.o. iz Požege, OPG Jurišić iz Popovače, Slavonija papir iz Požege, Medical Intertrade iz Zagreba, Ljekarna Furić iz Brestovca, Ljekarna Perak iz Kutjeva, Ljekarna Topol iz Požege, Ljekarna Sokač-Osmak Našice, Ljekarna Đurđenovac, OPG Meštrović iz Novoselaca, UDO Reklame iz Požege, Udruga Zlatna Dolina iz Požege, Auto Klub Požega, Udruga Požežana i prijatelja grada Požege iz Zagreba, Ordinacija opće medicine dr. Rajka Šimunović, HPD Sokolovac Požega, Konzum Požega, Udruga Veličanka Velika, Dom Baketarić Resnik, Dom za odrasle osobe Ljeskovica, Jelušić d.o.o. Kaptol, Excido d.o.o, Alles Požega, Kemijska čistionica Safari Požega.